Connect with us

«Μόνιμη Μείωση Τιμής»: Μπήκαν 213 κωδικοί προϊόντων – Ποιες εταιρείες συμμετέχουν

Ελλαδα

«Μόνιμη Μείωση Τιμής»: Μπήκαν 213 κωδικοί προϊόντων – Ποιες εταιρείες συμμετέχουν

Σε 17 ανέρχονται, μέχρι στιγμής, οι εταιρείες που θα μειώσουν τις τιμές για τουλάχιστον έξι μήνες στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του υπουργείου Ανάπτυξης «Μόνιμη Μείωση Τιμής».

Για την ακρίβεια και τις ενέργειες της κυβέρνησης να περιορίσει την αισχοκέρδεια σε βασικά καταναλωτικά είδη μίλησε στην ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας παραδεχόμενος ότι υπάρχει ακόμη δρόμος για να γίνουν αρκετά ακόμη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα πρώτα δειλά βήματα έχουν αρχίσει να φαίνονται όχι, βέβαια, στην τσέπη του νοικοκυριού. Νομίζω το επόμενο διάστημα θα φανεί ακόμα περισσότερο.»

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, έως και τις 23 Οκτωβρίου, στην «Μόνιμη Μείωση Τιμής», τουλάχιστον, 5% για έξι μήνες, συμμετέχουν οι παρακάτω εταιρείες με 213 κωδικούς:
ΟΛΥΜΠΟΣ: 19 κωδικοί

ΓΙΩΤΗΣ: 23 κωδικοί

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: 12 κωδικοί

ΤΡΙΚΚΗ: 6 κωδικοί

Numil Hellas: 17 κωδικοί

ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ: 12 κωδικοί

ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ: 2 κωδικοί

ΒΙΟΛΑΝΤΑ: 8 κωδικοί

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ: 2 κωδικοί

MULTI FOAM: 4 κωδικοί

EURICOM: 2 κωδικοί

ΠΡΟΚΤΕΡ & ΓΚΑΜΠΛ: 71 κωδικοί

MELINDA: 2 κωδικοί

ARLA: 7 κωδικοί

ΜΑΝΔΡΕΚΑΣ: 2 κωδικοί

FLOS: 4 κωδικοί

ΔΕΛΤΑ: 20 κωδικοί

«Ο στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε τα 500 προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ, όπου δεν θα σταθεροποιηθούν απλά οι τιμές, αλλά θα μειωθούν οι τιμές για τουλάχιστον έξι μήνες και τουλάχιστον 5%. Βλέπουμε ότι οι μειώσεις ξεκινάνε από 5% και μπορούν να φτάσουν μέχρι και 12%». είπε ο υπουργός.

workenter.gr

APXH