Connect with us

Εκπτώσεις 2020: Πότε ξεκινούν, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ελλαδα

Εκπτώσεις 2020: Πότε ξεκινούν, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Εκπτώσεις 2020: Οι χειμερινές εκπτώσεις του 2020 ξεκινούν τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου

Εκπτώσεις 2020: Την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είθισται να ακολουθεί και η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων. Αυτό θα συμβεί και φέτος με τις χειμερινές εκπτώσεις του 2020 να ξεκινούν τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου. Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι και το τελευταίο Σάββατο του άλλου μήνα που είναι στις 29 Φεβρουαρίου.

Οπως συνηθίζεται βεβαίως, πολλά μαγαζιά ξεκινούν τις εκπτώσεις νωρίτερα υπό τη μορφή προσφορών. Είθισται ακόμη, πολλά άλλα μαγαζιά να τις κρατάνε και μετά την ημερομηνία της επίσημης λήξη τους. Αυτό εξαρτάται από την αγοραστική κίνηση και τις προθέσεις του κάθε επαγγελματία.

Οι περίοδοι των εκπτώσεων ανά έτος είναι τέσσερις. Δύο χειμερινές και δύο καλοκαιρινές. Πέραν αυτών, προβλέπεται πλέον τα μαγαζιά να μένουν ανοιχτά και αρκετές Κυριακές το χρόνο. Η επόμενη Κυριακή που πρόκειται να συμβεί αυτό είναι η πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, δηλαδή η 19η Ιανουαρίου 2020, με το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας για εκείνη την Κυριακή να είναι από τις 11:00 έως τις 18:00.

Εκπτώσεις 2020: Τι να προσέχουν οι καταναλωτές
Οπως αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδαίτερα προσεκτικοί. Επισημαίνει ότι εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού (από % έως %). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Continue Reading
You may also like...

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH