Connect with us

Εκτός ψηφοδελτίων ο Πολάκης – Την Παρασκευή η απόφαση για διαγραφή

Ελλαδα

Εκτός ψηφοδελτίων ο Πολάκης – Την Παρασκευή η απόφαση για διαγραφή

Ολοκληρώθηκε ύστερα από περίπου 3,5 ώρες στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, η συζήτηση για το μέλλον του Παύλου Πολάκη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με το Reader.gr, αποφασίστηκε ομόφωνα η απόσυρση του Παύλου Πολάκη από το ψηφοδέλτιο του κόμματος ενόψει των εκλογών.

Πλέον, πρόκειται να συνεδριάσουν δύο όργανα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και στην πρώτη συνεδρίαση θα δώσει το «παρών» κι ο Κρητικός βουλευτής. Η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει πιθανότατα την προσεχή Πέμπτη προκειμένου να επικυρώσει την απόφαση για τον απόρριψή του από τα ψηφοδέλτια του κόμματος ενόψει των εκλογών 2023, κι εκεί θα είναι κι ο ίδιος ο βουλευτής.

Την Παρασκευή, θα συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία θα αποφανθεί αν θα παραμείνει στο κόμμα ή αν θα διαγραφεί με τις απόψεις να διίστανται, καθώς υπάρχουν και πρωτοκλασάτα στελέχη που δεν συμφωνούν με την απομάκρυνσή του από το κόμμα. Αντιπροτείνουν να… μπει στον πάγο για λίγο διάστημα, οπότε και θα ανασταλεί προσωρινά η κομματική του ιδιότητα.

Αρχικά η Πολιτική Γραμματεία ήταν προγραμματισμένο να συνεδριάσει αύριο, όμως αύριο, είναι προγραμματισμένη η παρουσίαση του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ για πλειστηριασμούς α’ κατοικίας και κόκκινα δάνεια, κι ως εκ τούτου αποφασίστηκε να συγκληθεί την Πέμπτη και την επομένη το πειθαρχικό όργανο του κόμματος.

Τσίπρας: Εγώ αποφάσισα την παραπομπή του και τον καθαίρεσα από τομεάρχη

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε το πρώτο του δημόσιο σχόλιο για το ζήτημα με τον Παύλο Πολάκη, μιλώντας στο τέταρτο συνέδριο που διοργανώνει το ygeiamou.gr και το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ «Αποφάσισα την παραπομπή και την καθαίρεση του Πολάκη από την θέση του τομεάρχη», τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει στην διακυβέρνηση ούτε για να γκρεμίσει, ούτε για να εκδικηθεί, θα έρθει για να δημιουργήσει», σχολίασε για το ζήτημα με τον Παύλο Πολάκη ο πρώην πρωθυπουργός.

«Εγώ έχω τη δυνατότητα να κρίνω το μέτρο και το βαθμό της αξιολόγησης των πράξεων που εκθέτουν το κόμμα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει διαδικασίες και όργανα» τόνισε, προσθέτοντας ότι «έχω ευθύνη να προστατέψω το κόμμα μου αλλά να προχωρήσω προς τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές».

Συμπλήρωσε ότι δεν θα ασχοληθεί το όργανο του κόμματος με την παραπομπή. «Έχει ήδη αποφασιστεί από εμένα η παραπομπή του, σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε.

Ανέφερε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι ένα ανοιχτό, δημοκρατικό κόμμα. Δεν παραπέμπει για διαφορετικές απόψεις π.χ. για τον εμβολιασμό. Αλλά είναι διαφορετικό να καταθέτει άλλο σχέδιο προεκλογικά. Πρόσθεσε ακόμη, ότι η θέση και στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που εκφράζεται από τον πρόεδρο και τα όργανα.«Η ζημιά είναι ότι ασχολούμαστε με το θέμα Πολάκη επί 24-48 ώρες, αντί για τις προγραμματικές μας θέσεις», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι αύριο το κόμμα του παρουσιάζει το πρόγραμμα για το ζήτημα της στέγασης.

Η απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου και της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού

«Η απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να παραπεμφθεί ο σύντροφος Παύλος Πολάκης, μετά την κρίση που προκάλεσαν οι πρόσφατες αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην Επιτροπή Δεοντολογίας ήταν ορθή και επιβεβλημένη. Θα κριθεί από αυτή, με ηρεμία, ψυχραιμία και δικαιοσύνη, όπως αρμόζει σε ένα δημοκρατικό κόμμα, που διέπεται από κανόνες και αρχές.

Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος, πριν τη κρίσιμη μάχη, είναι να προστατεύσουμε το κόμμα από τη τοξικότητα και τη διαστρέβλωση του αντιπάλου. Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος είναι η μάχη και η νίκη στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Η νίκη όμως απαιτεί από όλους όσους δίνουμε τη μάχη στη πρώτη γραμμή, πολιτική εμπιστοσύνη και ενότητα. Απαιτεί καθαρές διατυπώσεις και καθαρές θέσεις. Τις συλλογικές θέσεις. Απαιτεί να βάζουμε το εμείς πάνω από το εγώ. Και απαιτεί να μην δίνουμε τις κρίσιμες ώρες δικαιώματα αντίπαλο.

Στη συλλογική μας λειτουργία δεν νοούνται τελεσίγραφα. Δεν νοείται η αμφισβήτηση της συλλογικής μας θέλησης να συγκρουστούμε με τους παρακρατικούς μηχανισμούς και την πολιτική λεηλασίας της κοινωνίας που εφαρμόζει το καθεστώτος Μητσοτάκη.

Σε αυτό το πλαίσιο το Εκτελεστικό Γραφείο ομοφώνως εισηγείται στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, που θα συνεδριάσει μεθαύριο Πέμπτη, τη μη συμμετοχή του συντρόφου Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του κόμματος ενόψει της επόμενης κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.

Υπογραμμίζουμε τέλος ότι συλλογικά θα σταθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια εισαγγελικής παρέμβασης και ποινικοποίησης των πολιτικών απόψεων, όσο και αν διαφωνεί κανείς μαζί τους».​

www.insider.gr

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH