Connect with us

Ο «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» στην κεντρική πλατεία Γρεβενών

Γρεβενα

Ο «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» στην κεντρική πλατεία Γρεβενών

Στα Γρεβενά θα βρίσκεται  έως και την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023, το Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Το Κινητό Εργαστήριο θα υλοποιήσει στην Κεντρική Πλατεία Γρεβενών δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις πρόληψης για μικρούς και μεγάλους, σε κρίσιμους τομείς που αφορούν τη ζωή και τα δικαιώματα των παιδιών.

Εκπαιδεύσεις, Ενημερώσεις και Επιμορφώσεις θα πραγματοποιούνται, από τις 09:00  έως τις 13:45 για σχολικές ομάδες μαθητών  και έως 19:30 για γονείς και κηδεμόνες σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο, ή για ομάδες εκπαιδευτικών.

Τα πρωινά, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γρεβενών, σε επικοινωνία με τις σχολικές μονάδες, θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δράσεις πρόληψης σε θέματα που αφορούν άμεσα τα παιδιά, για την καθημερινότητά τους αλλά και το μέλλον τους, όπως είναι η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο, η ενδοσχολική βία και ο σχολικός εκφοβισμός, η ενδοοικογενειακή βία, ο εκφοβισμός μέσω ηλεκτρονικών μέσων, η κακοποίηση και η παρενόχληση κ.ά.

Το απογεύματα  οι γονείς και κηδεμόνες θα μπορούν να συμμετέχουν σε διαδραστική παρέμβαση με θέματα που μπορεί να αφορούν την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό, τα Δικαιώματα των παιδιών, τις εξαφανίσεις, τη σημασία της ψυχικής ανθεκτικότητας κ.ά..  Επίσης, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συμμετέχουν σε εντατικές επιμορφώσεις επάνω σε σχετικές θεματολογίες.

www.ertnews.gr

APXH