Connect with us

Κορονοϊός: Σε εφαρμογή νέα μέτρα για την προσέλευση των πολιτών στις υπηρεσίες του Δήμου Γρεβενών από τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου

Γρεβενα

Κορονοϊός: Σε εφαρμογή νέα μέτρα για την προσέλευση των πολιτών στις υπηρεσίες του Δήμου Γρεβενών από τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου

Στο πλαίσιο εφαρμογής των νέων έκτακτων μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς της Covid-19, o Δήμος Γρεβενών ενημερώνει τους πολίτες για τις αλλαγές στον τρόπο προσέλευσης στις υπηρεσίες του, οι οποίες τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021, σύμφωνα με το ΦΕΚ 5138/05-11-21.

Ειδικότερα, το κοινό θα εισέρχεται με έλεγχο ταυτοπροσωπίας (μέσω επίδειξης αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης) και υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

[α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 9 ή

[β] πιστοποιητικού νόσησης, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9 ή

[γ] βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορονοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test), σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9.

Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών, δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), σύμφωνα με τις παρ. 3 και 4 του άρθρου 9.

Υπενθυμίζεται ότι είναι υποχρεωτική η αυστηρή τήρηση των αποστάσεων (1,5 μέτρου) μεταξύ των ατόμων και, βεβαίως, η χρήση της προστατευτικής μάσκας.

Εξαιρούνται: α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων (4) ετών.

Τέλος, η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Γραφείο Τύπου

  Δημάρχου Γρεβενών

Continue Reading
You may also like...
APXH