Connect with us

“Τσουχτερές” χρεώσεις στις ηλεκτρονικές συναλλαγές

Ελλαδα

“Τσουχτερές” χρεώσεις στις ηλεκτρονικές συναλλαγές

“Τσουχτερές” θα είναι οι προμήθειες που θα πληρώνουν οι πολίτες στις ηλεκτρονικές συναλλαγές τους εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού.
“Η Eurobank ήταν η μόνη που τόλμησε να θίξει το ζήτημα των προμηθειών , αναστέλλοντας μέχρι τις 30 Απριλίου 2020 τη χρέωση 6 ευρώ για την επανέκδοση χρεωστικής κάρτας λόγω απώλειας, φθοράς ή κλοπής” σημειώνουν στην εφημερίδα του Ελεύθερου Τύπου αρμόδιες πηγές και συνεχίζουν “Αντίστοιχες κινήσεις θα έπρεπε να κάνουν και υπόλοιπες τράπεζες επεκτείνοντας το πάγωμα των χρεώσεων σε συναλλαγές όπως οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων ή οι αναλήψεις μετρητών”.
Oι τέσσερις συστημικές
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που άντλησε η εφημερίδα του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής από τα τιμολόγια των τεσσάρων συστημικών Ομίλων, το κόστος για τις πληρωμές των πάγιων εξόδων μιας οικογένειας ή επιχείρησης (ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, ίντερνετ) κυμαίνεται από 0, 15 έως και 1, 20 ευρώ ανά συναλλαγή.
Το παράδειγμα
Έστω για παράδειγμα, πως μια οικογένεια με 2 παιδιά άνω των 12 ετών θέλει :200 ευρώ το δίμηνο για τη ΔΕΗ, 40 ευρώ το τρίμηνο για την ΕΥΔΑΠ, 100 ευρώ/μήνα για σταθερό τηλέφωνο /Ιnternet και 100 ευρώ /μήνα για κινητό σύνολο 440 ευρώ. Κάνοντας την πληρωμή μέσω μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών, καλείται να δώσει 2, 40 ευρώ στην Alpha Bank, 3 ευρώ στην Eurobank 3, 30 στην Εθνική Τράπεζα και 4, 80 ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς. Σε περίπτωση που η συναλλαγή γίνει μέσω Internet ή mobile banking , τότε το έξτρα ποσό είναι 0, 75 ευρώ, 1, 80 ευρώ, 1,80 ευρώ και 2,40 ευρώ αντίστοιχα.
Η ΕΕΤ
Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) ανακοίνωσε πρόσφατα πως η αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (Δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες κλπ) θα εξοφλούνται μόνο μέσω Internet /mobile banking ή στα ΑΤΜ και στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (APS)
Αντίστοιχος κόφτης στα γκισέ μπήκε και για τις αναλήψεις μετρητών.Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΕΤ, για ποσά έως και 400 ευρώ οι καταναλωτές θα πρέπει να στρέφονται αποκλειστικά και μόνο στα ΑΤΜ. Όσοι, ωστόσο για οποιονδήποτε λόγο, σχετίζεται ή όχι με την απαγόρευση της κυκλοφορίας λόγω πανδημίας είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσουν μηχάνημα άλλου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, διαφορετικό αυτού στο οποίο διατηρούν λογαριασμό, συνεχίζουν να επιβαρύνονται από 2,5 έως 3 ευρώ ανά συναλλαγή.
Η χρέωση Direct Access Fee (DAF),όπως λέγεται ισχύει ήδη από πέρυσι το καλοκαίρι και αφορά όλους τους καταναλωτές Έλληνες και ξένους, με εξαίρεση εκείνους που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές.

http://www.enikonomia.gr

Continue Reading
You may also like...
APXH