Connect with us

Προ των πυλών το «τέλος» στα δωρεάν rapid test του ΕΟΔΥ, στον «αέρα» εκατοντάδες εργαζόμενοι

Ελλαδα

Προ των πυλών το «τέλος» στα δωρεάν rapid test του ΕΟΔΥ, στον «αέρα» εκατοντάδες εργαζόμενοι

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου και μετά… «λουκέτο» στα δωρεάν rapid test του ΕΟΔΥ, στον «αέρα» εκατοντάδες εργαζόμενοι που λήγουν οι συμβάσεις τους.

Πιο αναλυτικά, στις 30/11 λήγουν 1.047 συμβάσεις για τους εργαζόμενους στις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ και συνεπώς τα δωρεάν rapid test φαίνεται ότι θα μπουν στο «χρονοντούλαπο», εκτός αν υπάρξει κάποια ανατροπή.

Επί του θέματος, το Σωματείο Εργαζομένων στις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ έστειλε επιστολή στο υπουργείο Υγείας, όπου ενημερώνει ότι στις 30 Νοεμβρίου λήγουν 1.047 συμβάσεις και για την ώρα δεν υπάρχει ουδεμία ενημέρωση για το μέλλον των εργαζομένων.

Πρόκειται για νοσηλευτές, νοσηλεύτριες Δ.Ε., Τ.Ε. και Π.Ε., διοικητικούς υπαλλήλους Π.Ε., αλλά και οδηγούς.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας εκτελέστηκαν σε όλη την επικράτεια 19 εκατ. δειγματοληψίες και γύρω στους 200.000 εμβολιασμούς σε ευπαθείς ομάδες. Έχει δημιουργηθεί σχέση εμπιστοσύνης με τον κόσμο. Ένα κατόρθωμά τους είναι ότι έκαναν στη συνείδηση του πολίτη τον οργανισμό ως τον κύριο φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας στην Ελλάδα», δήλωσε ο νοσηλευτής Παναγιώτης Κατσαρός.

Οι υπάλληλοι αυτοί δεν έχουν στελεχώσει μόνο τις ΚΟΜΥ, αλλά και γραφεία του ΕΟΔΥ, αλλά και το Κέντρο Επιχειρήσεων (το τηλεφωνικό κέντρο που έγινε γνωστό στην πανδημία μέσω της γραμμής 1135) έχοντας εκπαιδευτεί και για διάφορα άλλα νοσήματα όπως γρίπη, στρεπτόκοκκος, οξεία ηπατίτιδα, HIV, ιός Δυτικού Νείλου, αλλαντίαση, ελονοσία, λεπτοσπείρωση, RSV.

Ταυτόχρονα, έχουν απασχοληθεί και σε άλλα «μέτωπα», όπως σε πλημμύρες και πυρκαγιές, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που έχουν συμπληρώσει πάνω από τρία χρόνια συνεχούς εργασίας.

www.dnews.gr

APXH