Connect with us

Ανοιχτό «παράθυρο» για Market Pass 3

Ελλαδα

Ανοιχτό «παράθυρο» για Market Pass 3

Ανοικτό το ενδεχόμενο επέκτασης του Market Pass και μετά το τέλος του έτους λόγω ακρίβειας άφησε ο Υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο».

Ο υπουργός Οικονομικών ερωτηθείς για το αν υπάρχουν σκέψεις για επέκταση του Market Pass ελέω των εξελίξεων με τα όσα συμβαίνουν στη Γάζα και ενός πιθανού νέου κύματος ακρίβειας απάντησε ότι  «Δεν θα ήθελα να δημιουργηθεί μια εντύπωση ότι η κυβέρνηση ξεπερνάει αβασάνιστα όλα αυτά τα ζητήματα, αλλά δεν θα ήταν επίσης σωστό να δημιουργηθεί και ένα κλίμα πανικού.

Η ελληνική οικονομία έχει αντέξει αλλεπάλληλες κρίσεις και ειδικά φέτος, το 2023 η οικονομία υπεραποδίδει. Έχει πάει θετικότερα από τις προβλέψεις, παρά το ότι ήταν μια εκλογική χρονιά και παρά το ότι είχαμε αλλεπάλληλες φυσικές καταστροφές. (..) Πρέπει να κρατήσουμε ένα σωστό ζύγι.

Αυτή την ώρα είμαστε στον Οκτώβριο, έχουμε ακόμα περίπου δυόμιση μήνες μέχρι το τέλος του χρόνου. Εμείς από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών πρέπει πάντοτε να κρατάμε λεφτά στην άκρη, για να το πω απλά, για να αντιμετωπίσουμε έκτακτες καταστάσεις αν τυχόν τις έχουμε μπροστά μας».

Ο προϋπολογισμός έχει ένα πρωτογενές πλεόνασμα και στόχος είναι είναι σε κάθε περίπτωση η εκπλήρωση των δεσμεύσεων της χώρας μας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς το πρωτογενές πλεόνασμα διότι σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει μια δυσμενής εικόνα για την ελληνική οικονομία.

«Και όπως είπε ο πρωθυπουργός είμαστε εδώ συνδυάζοντας οικονομική σοβαρότητα με κοινωνική ευαισθησία, να ξύσουμε και τον πάτο του βαρελιού και να δώσουμε ό,τι περισσεύει. Αλλά, τι θα περισσεύει, θα το ξέρουμε στο τέλος της χρονιάς» συμπλήρωσε ο υπουργός.

www.dnews.gr

APXH