Connect with us

Έρχεται επίδομα θέρμανσης και για το ρεύμα

Ελλαδα

Έρχεται επίδομα θέρμανσης και για το ρεύμα

ρχονται αλλαγές στις επιδοτήσεις λογαριασμών ρεύματος, ενώ θα υπάρξει η δυνατότητα να λαμβάνουν επίδομα θέρμανσης από τις αρχές του νέου έτους και όσοι χρησιμοποιούν κλιματιστικά, αντλίες θερμότητας ή άλλες συσκευές για να ζεστάνουν το σπίτι τους.

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα είναι αντίστοιχα με εκείνα όλων όσοι λαμβάνουν επιδότηση και χρησιμοποιούν πετρέλαιο ή φυσικό αέριο.

Ωστόσο, το ερώτημα είναι πώς θα διαπιστώνεται αν ένα νοικοκυριό χρησιμοποιεί το ρεύμα για θέρμανση. Η απάντηση είναι ότι εξετάζεται να δίνεται το επίδομα μόνο για καταναλώσεις πάνω από ένα χρηματικό ποσό. Συγκεκριμένα, θα γίνεται σύγκριση της κατανάλωσης ρεύματος τους καλοκαιρινούς μήνες με τους χειμερινούς, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News.

Αν ένα νοικοκυριό π.χ. είχε 1.000 κιλοβατώρες κατανάλωση το καλοκαίρι και 3.000 το χειμώνα είναι προφανές ότι οι παραπάνω κατανάλωση έρχεται για τη θέρμανση.

Πρωταρχικός στόχος του υπουργείου είναι να επιδοτηθούν οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος στα ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά, τα οποία θα διαχωρισθούν από τα οικονομικά ευάλωτα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, έχει ήδη έτοιμο το «εργαλείο», μέσα από το οποίο θα εντοπίζονται οι ενεργειακά ευάλωτοι πολίτες.

Συγκεκριμένα, μέσα από τις «βαθμοημέρες», ένα «εργαλείο» που χρησιμοποιείται ήδη για το επίδομα θέρμανσης, θα δίδεται η δυνατότητα να λαμβάνουν μεγαλύτερες ενισχύσεις πολίτες που ζουν σε περιοχές όπου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα παρατηρούνται οι χαμηλότερες θερμοκρασίες, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα.

Μαρινάκης: Τις επόμενες ημέρες οι ανακοινώσεις για περαιτέρω στήριξη στο ρεύμα

Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα ανακοινώσει μέτρα για την περαιτέρω στήριξη των νοικοκυριών απέναντι στις αυξήσεις του ρεύματος, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κ. Παύλο Μαρινάκη.

Ειδικότερα, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι: «Τις επόμενες ημέρες, έως το τέλος του μήνα θα έχουμε ανακοινώσεις από τον αρμόδιο υπουργό περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρο Σκυλακάκη για κάποιες αυξήσεις που υπάρχουν στο ρεύμα. Περισσότερες ανακοινώσεις για περαιτέρω στήριξη».

Ο ίδιος διαμήνυσε ότι: «Θα έχουμε σχετικές ανακοινώσεις από το υπουργείο για να μην πληρώσουν οι πολίτες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις και άλλες ανατιμήσεις στο ρεύμα».

www.proson.gr

APXH