Connect with us

Μεγάλη ανατροπή σε Αθήνα Θεσσαλονίκη-Ποιοι επικρατούν στις περιφέρειες

Ελλαδα

Μεγάλη ανατροπή σε Αθήνα Θεσσαλονίκη-Ποιοι επικρατούν στις περιφέρειες

Μεγάλες ανακατατάξεις τόσο στις έξι Περιφέρειες, όσο και σε πολλούς δήμους, με προεξέχοντα αυτόν της Αθήνας, που περνά στα χέρια του Χάρη Δούκα αλλά και στη Θεσσαλονίκη με ξεκάθαρη νίκη του Στέλιου Αγγελούδηδείχνουν τα αποτελέσματα του Β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών που σκιάστηκαν από πολύ υψηλά ποσοστά αποχής. Παράλληλα οι 4 από τις 6 περιφέρειες στις οποίες έγιναν επαναληπτικές εκλογές πέρασαν σε «γαλάζιους αντάρτες», στη Πελοπόννησο επικρατεί η επιλογή της ΝΔ (κ. Πτωχός) ενώ στη Θεσσαλία επικρατεί ο κ. Κουρέτας (που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ).Αναλυτικά, την Αθήνα, ο κ. Δούκας επικράτησε με 55,96% του σημερινού δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη που έλαβε το 44,04% των ψήφων, με την ενσωμάτωση στο 100%. Ο κ. Μπακογιάννης ήδη συνεχάρη τον αντίπαλό του, αναφέροντας μάλιστα πως «η ευθύνη του αποτελέσματος βαρύνει αποκλειστικά εμένα»

Στη συμπρωτεύουσα ο Στέλιος Αγγελούδης εκλέγεται με 67,33% έναντι του νυν δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα που λαμβάνει ποσοστό 32,67%, με καταμετρημένο το 100% των ψήφων.

Στην Πάτρα εκλέγεται ο νυν δήμαρχος Κώστας Πελετίδης. Ο κ. Πελετίδης εξασφάλισε τρίτη θητεία καθώς στο 100% των εκλογικών τμημάτωνλαμβάνει το 56,69% ενώ ο αντίπαλός του Κωνσταντίνος Σβόλης το 43,31%.

Χαρακτηριστικό των σημερινών εκλογών, η τεράστια αποχή, καθώς με ενσωμάτωση 99,77% στις περιφερειακές εκλογές η συμμετοχή είναι στο 35,13%, ενώ στις δημοτικές εκλογές με την ενσωμάτωση στο 99,85%, η συμμετοχή φτάνει στο 40,70%.

Επικρατούν οι «αντάρτες»

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα στις περιφέρειες υπάρχει κατά κράτος επικράτηση των «γαλάζιων ανταρτών». Η μόνη περιφέρεια που παρέμεινε σε υποστηριζόμενο από τη Νέα Δημοκρατία περιφερειάρχη είναι η περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ χάνει την περιφέρεια Θεσσαλίας ο Κώστας Αγοραστός, από τον Δημήτρη Κουρέτα που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά στις περιφέρειες:

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Δημήτρης Κουρέτας συγκέντρωσε 59,67%έναντι 40,33% του νυν περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού, με την ενσωμάτωση στο 99,88%.

Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ο «γαλάζιος αντάρτης» Ιωάννης Τρεπεκλήςαπέσπασε το 65,40% των ψήφων, έναντι 34,40% της Ρόδης Κράτσα με την ενσωμάτωση στο 100%.

Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ο «αντάρτης» Κωνσταντίνος Μουτζούρης συγκεντρώνει 54,70%, έναντι του 45,30% το Στεφανή Αλκιβιάδη, που είχε την στήριξη της Ν.Δ., με την ενσωμάτωση στο 100%.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης ο Χριστόδουλος Τοψίδης συγκεντρώνει 50,88%, έναντι 49,12% του Χρήστου Μέτιου, με την ενσωμάτωση στο 99,41%.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο Γιώργος Αμανατίδης συγκεντρώνει 56,76% , ενώ ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης 43,24%, με την ενσωμάτωση στο 99,66%

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Δημήτρης Πτωχός έχει ποσοστό 52,77%, έναντι 47,23% του Πέτρου Τατούλη με την ενσωμάτωση στο 99,67%. Ο κ. Πτωχός είναι ο μόνος υποψήφιος με στήριξη της ΝΔ, που εκλέγεται στο Β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Έξι νέοι δήμαρχοι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Έξι νέοι δήμαρχοι εξελέγησαν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών που διεξήχθησαν σε συνολικά οκτώ δήμους της Περιφέρειας.

Στην Αχαΐα

Στο Δήμο Πατρέων, επανεξελέγη για τρίτη φορά δήμαρχος ο Κώστας Πελετίδης, με ποσοστό 56,69%, έναντι ποσοστού 43,31% που συγκέντρωσε ο αντίπαλός του, Κώστας Σβόλης.

Στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας, νέος δήμαρχος εξελέγη ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος, συγκεντρώνοντας ποσοστό 50,54%, έναντι ποσοστού 49,46% που έλαβε ο απερχόμενος δήμαρχος, Σπύρος Μυλωνάς.

Στον Δήμο Αιγιαλείας, επανεξελέγη δήμαρχος ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, με ποσοστό 50,21%, έναντι ποσοστού 49,79% που έλαβε ο αντίπαλός του, Χρήστος Γούτος.

Στην Ηλεία

Στο Δήμο Πύργου, νέος δήμαρχος εξελέγη ο Ευστάθιος Καννής, συγκεντρώνοντας ποσοστό 56,03%, έναντι ποσοστού 43,97% που έλαβε ο απερχόμενος δήμαρχος, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Στο Δήμο Ήλιδας, νέος δήμαρχος εξελέγη ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος έχει διατελέσει και στο παρελθόν δήμαρχος, με ποσοστό 63,75%, έναντι ποσοστού 36,25% που έλαβε ο σημερινός δήμαρχος, Γιάννης Λυμπέρης.

Στο Δήμο Ζαχάρως, νέος δήμαρχος εξελέγη ο Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, με ποσοστό 57,20%, έναντι ποσοστού 42,80% που συγκέντρωσε ο αντίπαλός του, Αναστάσιος Κάπος.

Στην Αιτωλοακαρνανία

Στο Δήμο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, νέος δήμαρχος εξελέγη ο Σπύρος Διαμαντόπουλος, συγκεντρώνοντας ποσοστό 51,91%, έναντι ποσοστού 48,09% που έλαβε ο απερχόμενος δήμαρχος, Κώστας Λύρος.

Στο Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας, νέος δήμαρχος εξελέγη ο Αθανάσιος Κασόλας, με ποσοστό 50,99%, έναντι ποσοστού 49,01% που έλαβε ο σημερινός δήμαρχος, Γεώργιος – Θεόδωρος Αποστολάκης.

www.insider.gr

Continue Reading
You may also like...
APXH