Connect with us

Νυχτερινό ρεύμα: Πότε ξεκινάει το χειμερινό ωράριο – Έτσι θα κάνετε αίτηση για μειωμένες χρεώσεις

Ελλαδα

Νυχτερινό ρεύμα: Πότε ξεκινάει το χειμερινό ωράριο – Έτσι θα κάνετε αίτηση για μειωμένες χρεώσεις

«Επιστρέφει» από 1η Νοεμβρίου 2023 το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο που προσφέρει μειωμένες χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Για τη χειμερινή περίοδο, από την 1η Νοεμβρίου 2013 έως και την 30η Απριλίου 2014, το τμηματικό ωράριο είναι:

15:00-17:00 & 02:00-08:00 για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών.

15:30-17:30 & 02:00-08:00 για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών.

Πώς θα μάθετε εάν έχετε νυχτερινό ρεύμα

Ο πιο απλός τρόπος για να διαπιστώσετε αν έχετε νυχτερινό ρέυμα, είναι να ελέγξετε το λογαριασμό που λαμβάνετε.

Για παράδειγμα εάν ο πάροχός σας είναι η ΔΕΗ, στην μπροστινή όψη του λογαριασμού πάνω δεξιά, αναφέρεται το είδος του τιμολογίου, όπως για παράδειγμα Γ1Ν Οικιακό Τιμολόγιο.

Στον εκκαθαριστικό λογαριασμό, μάλιστα, εμφανίζεται αναλυτικά «η πάγια χρέωση νύχτας» και ακριβώς από κάτω η χρέωση των κιλοβατώρων (kWh) που έχουν καταναλωθεί τις ώρες του νυχτερινού.

Μπορείτε, ωστόσο, να ελέγξετε και την εγκατάσταση του σπιτιού σας. Σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχει ένα ενδεικτικό λαμπάκι στον πίνακα εγκατάστασης. Αν τις ώρες εφαρμογής του νυχτερινού τιμολογίου ανάβει το λαμπάκι, τότε κάνετε χρήση του νυχτερινού τιμολογίου. Τέλος μπορείτε να δείτε εάν διαθέτετε μετρητή διπλής εγγραφής, δηλαδή αν υπάρχουν δυο κοντέρ στο μετρητή σας.

Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας για να διαπιστώνουν αν έχουν ενεργοποιήσει την υπηρεσία του νυχτερινού ρεύματος, το οποίο προσφέρει χαμηλότερες χρεώσεις.

Πώς γίνεται η αίτηση για νυχτερινό ρεύμα, πόσο κοστίζει

Στην περίπτωση που επιθυμείτε μετρητή με χρονοχρέωση, μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας, εφόσον ο λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος εκδίδεται στο όνομά σας:

  • στην εφαρμογή εξυπηρέτησης στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://apps.deddie.gr/ccrWebapp/
  • τηλεφωνικά στο 800 400 4000

Η δαπάνη για την ενεργοποίηση της χρονοχρέωσης ανέρχεται σε 34,00 € συν ΦΠΑ.

www.dnews.gr

APXH