Connect with us

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό, πώς θα κλείνονται τα ραντεβού

Ελλαδα

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό, πώς θα κλείνονται τα ραντεβού

Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό. Η επιτροπή εμβολιασμού πρόκειται να συστήσει στις ομάδες υψηλού κινδύνου να πραγματοποιήσουν μία αναμνηστική δόση με σκοπό την ενίσχυση της προστασίας για τους επόμενους μήνες που εκτιμάται ότι θα υπάρξει αύξηση μετάδοσης.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται στα νοσοκομεία 834 άνθρωποι με Covid ή με επιπλοκές της νόσου εκ των οποίων οι 160 σε Μονάδες (ΜΕΘ, ΜΑΦ κλπ), αριθμός που δείχνει την κλιμακούμενη δυναμική του κορονοϊού.

Πότε ξεκινά το εμβολιαστικό πρόγραμμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος για τον κορονοϊό, τοποθετείται στα μέσα Οκτωβρίου, με επικρατέστερη ημερομηνία την 16η Οκτωβρίου, ημέρα Δευτέρα.

Οι ομάδες στις οποίες θα προταθεί να εμβολιαστούν είναι οι ίδιες με πέρυσι, όταν κυκλοφόρησαν τα επικαιροποιημένα εμβόλια που στόχευαν ειδικά στα στελέχη της παραλλαγής Όμικρον.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, στην σύσταση του αναμνηστικού εμβολιασμού περιλαμβάνονταν όλα τα άτομα από 60 ετών και όλοι οι πολίτες από 12 ετών και πάνω με υποκείμενα προβλήματα υγείας. Επίσης, οι διαμένοντες σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και άλλες μονάδες φροντίδας χρονίως πασχόντων, οι επαγγελματίες υγείας, οι εργαζόμενοι σε γηροκομεία, όσοι φροντίζουν άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, καθώς και όσοι μένουν μαζί με άτομα που είναι σε ανοσοκαταστολή.

Ίδια διαδικασία

Από ότι φαίνεται, η διαδικασία θα είναι ίδια όπως σε όλες τις δόσεις που έγιναν κατά την διάρκεια της πανδημίας. Οι πολίτες, δηλαδή, θα προγραμματίζουν, μέσω της πλατφόρμας, ραντεβού και θα πηγαίνουν στα εμβολιαστικά κέντρα προκειμένου να πραγματοποιήσουν τον εμβολιασμό.

Μια βασική διαφορά είναι ότι στο επερχόμενο εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν θα ανοίξουν μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα, όπως ο Προμηθέας, εκτός εάν απαιτηθεί λόγω πολύ αυξημένης ζήτησης. Ο εμβολιασμός θα γίνει σε εμβολιαστικά κέντρα νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας.

www.dnews.gr

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH