Connect with us

Κακός χαμός στις πολυκατοικίες με το πετρέλαιο θέρμανσης – Στο «ψυγείο» διαμερίσματα λόγω ακρίβειας

Ελλαδα

Κακός χαμός στις πολυκατοικίες με το πετρέλαιο θέρμανσης – Στο «ψυγείο» διαμερίσματα λόγω ακρίβειας

Εξαιρετικά δύσκολος προβλέπεται να είναι ο χειμώνας για τον περισσότερο κόσμο καθώς οι προβλέψεις για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι εφιαλτικές.

Ήδη στις πολυκατοικίες επικρατεί ανησυχία αφού οι περισσότεροι αδυνατούν να διαθέσουν τόσα χρήματα για το πετρέλαιο και με αυτούς που μπορούν να κινδυνέουν να μείνουν χωρίς. Η ζήτηση τώρα είναι μηδενική, ειδικά στην Αττική, ενώ οι παράγοντες της αγοράς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις πλαστές αποδείξεις.

«Έχουμε σοβαρό πρόβλημα δεν γνωρίζουμε ακόμα τι θα κάνουμε εξαιτίας των τιμών. Την Δευτέρα έχουμε γενική συνέλευση για να αποφασίσουμε πως θα κινηθούμε, ωστόσο οι περισσότεροι στην πολυκατοικία είναι αρνητικοί διότι δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν. Αν αποφασίσουν κάποιες οικογένεια να βάλουν, το κόστος για εκείνους θα είναι τριπλάσιο απ’ ότι θα ήταν αν έβαζαν όλοι», δηλώνει ο κ. Μιχάλης στα Dnews.

Από την πλευρά της η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής, κα. Μαρία Ζάγκα μιλά στα Dnews για τις τιμές, που θα κυμανθούν, ποιοι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα, τονίζοντας παράλληλα τι πρέπει να προσέξει το καταναλωτικό κοινό για να μην εξαπατηθεί.

Το πετρέλαιο θέρμανσης ξεκινάει 15 Οκτωβρίου

«Επί του παρόντος δεν ενδιαφέρεται κανένας γιατί οι άνθρωποι είναι πολύ πιεσμένοι οικονομικά και ακούγοντας τις πιθανές τιμές οι έχουν φοβηθεί. Εφόσον βέβαια έχει πέσει η βενζίνη, 1,95-1,98 ευρώ το λίτρο – όχι 1,80 που βάζουν κάποιοι είναι απάτη- θα πέσει και η τιμή του πετρελαίου. Τις προηγούμενα ημέρες φοβόμασταν ότι θα πήγαινε για 1,60 τώρα πιστεύουμε ότι θα είναι γύρω στο 1,50 με 1,55. Φυσικά όλα αυτά πάντα με επιφύλαξη διότι ανά πάσα στιγμή αλλάζουν όλα τα δεδομένα. Πέρσι ήταν να ξεκινήσει με 1,55 και τελευταία στιγμή μπήκαν οι δύο επιδοτήσεις και μπορέσαμε και το πήγαμε 1,40 με 1,42. Ο κλάδος τότε δούλεψε πάρα πολύ. Πρόπερσι για παράδειγμα δεν είχε αγοράσει κόσμος καθώς είχε κλείσει με 1,55», αναφέρει.

Δύο εβδομάδες πριν τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης όλοι περιμένουν με αγωνία για τι θα γίνει.

«Όπως σας είπα ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται τουλάχιστον στην Αττική, περιμένει την τιμή και την αντίδραση της κυβέρνησης η οποία έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα κάνει καμία οριζόντια μείωση στην αντλία γιατί δεν έχει οικονομικό περιθώριο. Υπάρχει βέβαια το ενδεχόμενο να πιέσει τα διυλιστήρια να δώσουν επιδότηση αυτά. Παρ όλα αυτά είναι πολύ ακριβό και το 1,60 και το 1,50. Ένας δηλαδή εάν θέλει 1 τόνο θα πληρώσει 1,500 ευρώ.

Τεράστιο πρόβλημα στις πολυκατοικίες με πολλά διαμερίσματα – προσοχή στις αποδείξεις

«Όσον αφορά τις πολυκατοικίες εξαρτάται από το δυναμικό της. Αν είναι μία μεγάλη ή μικρή. Άκρη βρίσκουν όσοι είναι λιγότεροι. Αυτές που έχουν 20 ή 30 διαμερίσματα γίνεται χαμός αφού πολλοί δεν πληρώνουν κοινόχρηστα. Επιπλέον θέλω να τονίσω ότι όσοι παίρνουν αποδείξεις πρέπει να τις σκανάρουν για να βλέπουν αν είναι πλαστές ή αν είναι αληθινές. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για όλους μας», καταλήγει η κα. Ζάγκα.

www.dnews.gr

APXH