Connect with us

Επέστρεψε τηλεφωνικά τη διερευνητική εντολή ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ελλαδα

Επέστρεψε τηλεφωνικά τη διερευνητική εντολή ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Επέστρεψε τηλεφωνικά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανοίγοντας και επίσημα τον δρόμο για νέες εκλογές, που πιθανότατα θα πραγματοποιηθούν στις 25 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θεωρεί πως δεν υπάρχει προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή κι ότι προτίθεται να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα.

Παράλληλα, μετέφερε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι η ΝΔ θα προτείνει την επίσπευση της σύγκλησης και διάλυσης της νέας Βουλής, ώστε να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου. Σύμφωνα με τον ίδιο προγραμματισμό, του ανέφερε ότι την Κυριακή 28 Μαΐου αναμένεται η ορκωμοσία της νέας Βουλής, η οποία προέκυψε από την κάλπη της 21ης Μαΐου και τη Δευτέρα 29 Μαΐου η διάλυσή της, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη διενέργεια νέων εκλογών.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να μεταβεί αύριο στο Προεδρικό Μέγαρο για να παραλάβει τη διερευνητική εντολή από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την οποία δεν θα αποδεχθεί.

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH