Connect with us

Ο Σύλλογος Τυφλών και Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Δυτικής Μακεδονίας καλύπτει και τους τέσσερις νομούς

Δυτ. Μακεδονια

Ο Σύλλογος Τυφλών και Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Δυτικής Μακεδονίας καλύπτει και τους τέσσερις νομούς

Ο Σύλλογος Τυφλών και Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τη Κοζάνη και εκπροσώπηση των ατόμων με προβλήματα όρασης ολόκληρης της Περιφέρειας καλύπτει και τους τέσσερις νομούς Γρεβενών , Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας καθώς και τους 13 Δήμους αυτών των περιοχών .

Ο σύλλογός μας είναι μέλος της Π.Ο.Α.μεΑ.(Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία), της Ε.Σ.Α.μεΑ. (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) καθώς και της Ε.Ο.Τ. (Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών). Αυτό μας ορίζει άμεσα το μοναδικό φορέα της Περιφέρεια μας με σκοπό την υπεράσπιση και προάσπισης των ατόμων που εκπροσωπούμε και των δικαιωμάτων αυτών.

Ως μέλη της Ε.Ο.Τ. (Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών) και βάση εγκυκλίου  του Υπουργείου Παιδείας αποτελούμε  τον μοναδικό φορέα που έχει το δικαίωμα να διοργανώνει τα σεμινάρια εκμάθησης της γραφή BRAILLE στη Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Κ.Ε.Α.Τ (Κέντρο Εκπαιδεύσεως &Αποκατάστασης Τυφλών )  του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων σε πλήρη εναρμόνιση με τους κανονισμούς αυτού.

Αυτό συνεπάγεται πως οποιοσδήποτε φορέας ιδιωτικός ή μη  της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας επιθυμεί να διοργανώσει σεμινάρια  εκμάθησης της γραφή BRAILLE θα πρέπει να απευθυνθεί στο σύλλογό μας και αν πληρούνται οι προϋποθέσεις να τα διοργανώνει αποκλειστικά και μόνο σε συνεργασία μαζί μας .

Εφιστούμε τη προσοχή στους ενδιαφερόμενους παρακολούθησης των σεμιναρίων γιατί μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται τη διοργάνωση των σεμιναρίων με απώτερο σκοπό το κέρδος  και δρουν αυτοβούλως  . Γι’ αυτό το λόγο κάνουμε ξεκάθαρο πως ο σύλλογός μας δεν φέρει καμία ευθύνη για όσους δεν εναρμονίζονται με ότι προ είπαμε. 

Η εκμάθηση και η διάδοση της γραφή BRAILLE αποτελεί για όλους εμάς και το σύλλογό μας έναν από τους πρωταρχικούς και σημαντικότερους στόχους μας , με απώτερο σκοπό την ανεξαρτησία των ατόμων με αναπηρία όρασης και την πλήρη ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο γιατί μόνο έτσι θα πετύχουμε  να προωθήσουμε τη πνευματική, ηθική, κοινωνική και πολιτιστική μας καλλιέργεια σε ένα περιβάλλον σεβασμού, διασφαλίζοντας μας το δικαίωμα σε μία ανεξάρτητη και δίχως περιορισμούς διαβίωση .

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                                                         Η Γεν. Γραμματέας

Χρηστάκη Ειρήνη                                                                    Γάτσου Βαΐα

 

Continue Reading
You may also like...
APXH