Connect with us

Αλλάζουν όλα από σήμερα στη διασκέδαση

Ελλαδα

Αλλάζουν όλα από σήμερα στη διασκέδαση

Από σήμερα 8 Ιουλίου όλοι οι χώροι εστίασης, τα μπαρ, τα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης, «ώστε να περιορίσουμε τον συγχρωτισμό και την υπερμετάδοση που παρατηρείται σε αυτούς τους χώρους, έτσι ώστε να έχουμε μια ασφαλή και προστατευμένη διασκέδαση».

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που τίθενται εκτάκτως σε ισχύ όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις θα αντιμετωπίζουν ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας από την πρώτη παράβαση και την αμέσως επόμενη ημέρα.

Κάθε παραβίαση που αφορά στα μέτρα δημόσιας υγείας -όπως η μη τήρηση του όρου της απαγόρευσης ορθίων καθώς και του ανώτατου ορίου αριθμού πελατών ανά κατάστημα- θα επιφέρει κύρωση:

-Για μεν τα καταστήματα κάτω των 200 τετραγωνικών μέτρων πρόστιμο 2.000 ευρώ και άμεση σφράγιση -από την επόμενη ημέρα της παράβασης- για 7 ημέρες.
-Για δε τα καταστήματα άνω των 200 τετραγωνικών πρόστιμο 5.000 ευρώ και άμεση σφράγιση -από την επόμενη ημέρα της παράβασης- για 7 ημέρες.

Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο θα είναι ενιαίο στις 10.000 ευρώ και η σφράγιση θα ξεκινά την επόμενη ημέρα και για 15 ημέρες, ενώ σε τυχόν τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια.

Αναλυτικά τα μέτρα που εξετάζονται από κυβέρνηση και ειδικούς

Μετά τη σύγχυση που δημιουργήθηκε με τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, οι ειδικοί αναμένεται να αποφασίσουν οριστικά σήμερα σε τηλεδιάσκεψη τους εάν θα προχωρήσουν σε υπενθύμιση του μέτρου, δηλαδή να θυμίσουν στους πολίτες ότι πρέπει να τη φορούν όταν υπάρχει συνωστισμός σε εξωτερικούς χώρους, ή να εισηγηθούν να επανέλθει κανονικά το μέτρο με τις μάσκες σε όλους τους εξωτερικούς δημόσιους χώρους.

Ωστόσο φαίνεται πως είναι ένα μέτρο που δύσκολα θα εφαρμοσθεί ξανά λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών ενώ η επαναφορά του θα πλήξει την εικόνα της χώρας, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό σε ειδικούς και κυβέρνηση.

Σε ότι αφορά στα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα, η ίδια η κυβέρνηση διαρρέει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέπονται στους εσωτερικούς χώρους μόνο εμβολιασμένοι πελάτες.

Εξάλλου το μέτρο των μικτών καταστημάτων και των αμιγώς για εμβολιασμένους, δεν …βρήκε στόχο αλλά αντίθετα προκάλεσε έντονες κοινωνικές αντιδράσεις, με τους καταστηματάρχες να είναι σε εξαιρετικό δίλημμα.

Από σήμερα πάντως 8 Ιουλίου με βάση τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, θα επιτρέπονται σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα μόνο καθήμενοι πελάτες. Μέτρο που βέβαια ίσχυε εδώ και καιρό όπως έγραψε το ethnos.gr αλλά …επανανακοινώθηκε. Πάντως τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν έλεγχοι τόσο στην Αττική όσο και στη νησιωτική χώρα για να διαπιστωθεί εάν τηρούνται τα μέτρα ειδικά στα κέντρα διασκέδασης και τα μπαρ.

Continue Reading
You may also like...

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH