Connect with us

Υποχρεωτικά self test σε λιανεμπόριο, σούπερ μάρκετ, μεταφορές, κομμωτήρια, εστίαση

Χωρις κατηγορια

Υποχρεωτικά self test σε λιανεμπόριο, σούπερ μάρκετ, μεταφορές, κομμωτήρια, εστίαση

Τη διάθεση self test σε νέες κατηγορίες εργαζομένων ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας τη χρησιμότητα του εργαλείου που έχει πλέον στη διάθεσή της η κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει στο σχέδιο της σταδιακής αποσυμπίεσης του lockdown και την επαναφορά της οικονομικλης δραστηριότητας σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας, ενόψει και της τουριστικής περιόδου.

Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η διαδικασία διανομής των δωρεάν self test στους εργαζόμενους που απασχολούνται σε καταστήματα που είναι ήδη ανοιχτά, ώστε να διαφυλαχθεί ο περιορισμός της διασποράς στην κοινότητα. Ανακοινώσεις έκανε και ο υφυπουργός Υγείας, κ. Κοντοζαμάνης, διευκρινίζοντας τους τομείς του Δημοσίου, στους οποίους οι εργαζόμενοι θα είναι υποχρεμένοι να παρουσιάζουν αρνητικό self test για να εμφανιστούν στην εργασία τους.

Πιο αναλυτικά:

Επεκτείνουμε τη χρήση του χρήσιμου εργαλείου σε μία σειρά τομέων του ιδιωτικού τομέα.

Πιο συγκεκριμένα στο μέτρο υπάγονται οι εργαζόμενοι σε:

-Λιανεμπόριο, με σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων

-εστίαση
-μεταφορές, χερσαίες, θαλάσσιες και αεροπορικές
-κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής
-και εταιρείες τυχερών παιχνιδιών

τα self test είναι υποχρεωτικά για την προσέλευση των εργαζομένων και θα πρέπει να διενεργούνται μία φορά την εβδομάδα

Εάν δεν τηρηθεί η διαδικασία. Ο εργοδότης δεν επιτρέπεται να απασχολήσει εργαζόμενο αν δεν έχει δηλωθεί το αποτέλεσμα του self test. Αν ο εργαζόμενος δεν παρουσιάσει self test, ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να μην δεχθεί την παροχή εργασίας του εργαζομένου. Αν ο εργοδότης δεχθεί εργαζόμενο χωρίς αποτέλεσμα self test, θα έχει 300 ευρώ πρόστιμο και αν ο εργαζόμενος είναι στην εργασία του θα έχει 500 ευρώ πρόστιμο για κάθε εργαζόμενο. Αν ο εργαζόμενος εργάζεται με θετικό τεστ, τότε το πρόστιμο είναι 1.500 ευρώ.

www.protothema.gr

Continue Reading
You may also like...

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH