Connect with us

ΑΣΕΠ –Γραπτός διαγωνισμός: Ποιο σενάριο προκρίνεται για τη λύση του προβλήματος

Ελλαδα

ΑΣΕΠ –Γραπτός διαγωνισμός: Ποιο σενάριο προκρίνεται για τη λύση του προβλήματος

Από ώρα σε ώρα και από ημέρα σε ημέρα αναμένεται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το ΑΣΕΠ να λύσει το πρόβλημα με τις 17 ερωτήσεις στη δοκιμασία του μαθηματικού συλλογισμού (δεξιότητες) του έφτασαν σε υποψήφιους του Γραπτού Διαγωνισμού με φωτοσκιάσεις λόγω προβλημάτων στη λειτουργία των φωτοτυπικών στα σχολεία.

Η Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που πιθανότατα θα συνεδριάσει ακόμη και σήμερα έχει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στα χέρια της δύο εισηγήσεις:

-Η πρώτη, που, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, στάλθηκε από υποψήφιους που βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση να μην έχουν τις εκφωνήσεις των θεμάτων με ευκρίνεια, να αφαιρεθούν οι συγκεκριμένες ερωτήσεις από τη βαθμολόγηση. Ωστόσο, κάτι τέτοιο, σύμφωνα με εκτιμήσεις δικηγόρων που ασχολούνται με θέματα ΑΣΕΠ, θα οδηγούσε πολλούς υποψηφίους να λάβουν συνολική βαθμολογία κάτω από τη βάση, με αποτέλεσμα να υπάρξει πληθώρα ενστάσεων.

-Η δεύτερη, οι συγκεκριμένες 17 απαντήσεις να θεωρηθούν σωστές για όλους, που, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ίδιων δικηγόρων που ασχολούνται με θέματα ΑΣΕΠ, έχει και τα λιγότερα νομικά προβλήματα και, γι’ αυτό είναι και πιθανόν να προκριθεί.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, το πρόβλημα εμφανίστηκε σε τουλάχιστον 50-60 από 527 εξεταστικά κέντρα, δηλαδή σε άνω του 10% του συνόλου τους.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πιθανότατα και σήμερα να ανακοινωθούν επισήμως από το ΑΣΕΠ τα θέματα και οι απαντήσεις του μεγάλου διαγωνισμού.

www.aftodioikisi.gr

APXH