Γρεβενα

Γρεβενά: Εγκαινιάζεται το Λαογραφικό Μουσείο Μεσόλακκου την Κυριακή 8 Ιουνίου 2025

Την Κυριακή 8 Ιουνίου 2025 στις 11:30 π.μ., ο Μεσόλακκος Γρεβενών ανοίγει την πόρτα της μνήμης. “Το Λαογραφικό Μουσείο Μεσόλακκου δεν είναι απλώς μια έκθεση – είναι ένα κάλεσμα επιστροφής. Είναι το χωριό όπως ήταν, είναι το “τότε” που βρίσκει θέση στο “τώρα”. Εκεί που οι αξίες του σεβασμού, της οικογένειας και του θάρρους επιβίωσαν και έχτισαν πολιτισμό”, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Γιάννης Ντόβας.

“Με συγκίνηση και τιμή, σας καλωσορίζουμε σε αυτό το ταξίδι στην καρδιά της παράδοσης, της μνήμης και του πολιτισμού σε ένα χωριό με σχεδόν 15 κατοίκους μόλις 10 λεπτά από την πόλη των Γρεβενών. Σας προσκαλούμε με ιδιαίτερη χαρά στα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου Μεσολάκκου, εκεί όπου η μνήμη βρίσκει καταφύγιο και οι φωνές των προγόνων μας ξαναμιλούν μέσα από τα αντικείμενα, τα υφαντά και τα εργαλεία μιας άλλης εποχής”, πρόσθεσε ο Θωμάς Σειρηνιώτης.

www.ertnews.gr

Προτεινόμενα άρθρα για εσένα

Γρεβενα

Ανοιχτό σήμερα το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας

Μετά την χθεσινή χιονόπτωση Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας θα είναι ανοιχτό για χιονοδρομία σήμερα Δευτέρα 6/1/2020 με τον Μ. Αλέξανδρο
Γρεβενα

Στις 9πμ αύριο Τετάρτη 8 Ιανουαρίου ανοίγουν τα σχολεία του Δήμου Γρεβενών

Με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών κ. Γιώργου Δασταμάνη, ανακοινώνεται ότι αύριο Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας