Connect with us

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας στο Φεστιβάλ «Ξάνθη Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων 2024»

Δυτ. Μακεδονια

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας στο Φεστιβάλ «Ξάνθη Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων 2024»

Από την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 μέχρι την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 οι μαθήτριες και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους συμμετείχαν στο φεστιβάλ «Ξάνθη Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων 2024».

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, την Παρασκευή 26/4 παρουσίασαν το πρόγραμμα «Ένα μικρό ταξίδι στην ευαισθησία του Μάνου Λοΐζου», στο οποίο συμμετείχαν οι μαθητές της ορχήστρας ευρωπαϊκής μουσικής του σχολείου και οι μαθητές του φωνητικού συνόλου της κ. Τσαβκοπούλου.

Για την εκτέλεση του προγράμματος, η κ. Αντιγόνη Ντουσιοπούλου, έκανε την ενορχήστρωση, διδασκαλία και διεύθυνση της ορχήστρας, η κ. Ξένια Τσαβκοπούλου έκανε τη διδασκαλία και διεύθυνση του φωνητικού συνόλου και οι καθηγητές Κυριακίδη Παναγιώτα, Πογρεβνόης Αλέξης, Μπαδιανούδης Ιάκωβος, υποστήριξαν την εκτέλεση. Επίσης οι καθηγητές Τάκας Σπύρος, Ιακωβάκη Κωνσταντίνα, Στέφου Παναγιώτα συνέβαλαν στη διδασκαλία των κομματιών.

Παράλληλα συμμετείχαν στα βιωματικά σεμινάρια της ορχήστρας με τον συνθέτη κ. Ν. Κυπουργό και της χορωδίας με την κ. Εριφύλη Δαμιανού. Επιστέγασμα όλων αυτών ήταν η συμμετοχή στην τελική συναυλία λήξης, στην οποία μαζί με παιδιά από είκοσι δύο μουσικά σχολεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσίασαν ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην ειρήνη.

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου» συγχαίρει θερμά τους διοργανωτές για τη μεγάλη προσπάθεια να υλοποιηθεί το φεστιβάλ, τους καθηγητές και μαθητές που συμμετείχαν και τους εύχεται να είναι όλοι γεροί και του χρόνου για να λάβουν μέρος σε αυτή την τόσο όμορφη και ωφέλιμη διοργάνωση.

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH