Connect with us

Market Pass: Παράταση στην χρήση των ψηφιακών καρτών – Πότε απορρίπτεται η διαδικασία

Ελλαδα

Market Pass: Παράταση στην χρήση των ψηφιακών καρτών – Πότε απορρίπτεται η διαδικασία

Παράταση ως και τις 8 Ιανουαρίου 2024 πήρε η υποβολή αιτήσεων για το Market Pass για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Παράλληλα, παράταση δόθηκε και στη διάρκεια της ισχύος των ψηφιακών καρτών, όπου καταβάλλεται η οικονομική ενίσχυση έως και την 29η Φεβρουαρίου 2024.

Ως εκ τούτου, η καταβολή των ενισχύσεων για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβρη και Οκτώβρη διαμορφώνεται ως εξής:

  • Για όσους υποβάλλουν αίτηση ενίσχυσης με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ή πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό έως την 31η Οκτωβρίου, η ενίσχυση αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα ή πληρωμή έως την 5η Νοεμβρίου 2023.
  • Για όσους υποβάλλον αίτηση ενίσχυσης με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ή πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό μετά την 31η Οκτωβρίου 2023 και έως την 8η Ιανουαρίου 2024, η ενίσχυση αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα ή πληρωμή έως την 15η Ιανουαρίου 2024.

Πότε απορρίπτεται η διαδικασία

Σε κάθε περίπτωση, μέσα στον Ιανουάριο και προτού ολοκληρωθεί η τελευταία ημερομηνία πληρωμών, θα γίνουν οι τελικοί έλεγχοι για όλους του αιτούντες της οικονομικής ενίσχυσης, ιδίως ως προς τα μέλη του νοικοκυριού.

Ο έλεγχος αυτός θα ισχύσει τόσο τους δικαιούχους που είχαν λάβει την αίτηση σε προηγούμενους κύκλους, όσο και για τους νέους αιτούντες. Μετά τον έλεγχο θα ακολουθήσει η σχετική πληρωμή.

Σε περίπτωση που απορριφθεί η διαδικασία πίστωσης της ενίσχυσης στην κάρτα ή στον τραπεζικό λογαριασμό, ο ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διορθώσεις μετά τις 8 Ιανουαρίου και να υποβάλει εκ νέου την αίτηση ως και τις 26 Ιανουαρίου. Στην περίπτωση αυτή η διαδικασία πίστωσης στην ψηφιακή κάρτα ή στον τραπεζικό λογαριασμό πραγματοποιείται έως και τις 31 Ιανουαρίου. Στην περίπτωση που υπάρξει απόρριψη της διαδικασίας πίστωσης της ενίσχυσης, δεν επιτρέπεται η αλλαγή του μέσου καταβολής της ενίσχυσης.

www.newsbreak.gr

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH