Connect with us

Εφορία: Αντίστροφη μέτρηση για το νέο app τύπου «112» – Τι είναι και σε ποιες περιπτώσεις θα «χτυπάει»

Ελλαδα

Εφορία: Αντίστροφη μέτρηση για το νέο app τύπου «112» – Τι είναι και σε ποιες περιπτώσεις θα «χτυπάει»

Έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023 αναμένεται να ενεργοποιηθεί το «112» της Εφορίας στα κινητά των φορολογούμενων. Πρόκειται για μια νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ, ένα καινούργιο application που θα στέλνει στους πολίτες προειδοποιητικά μηνύματα τύπου «112» εξατομικευμένα και προσωπικά τα οποία θα σχετίζονται μεταξύ άλλων με την απώλεια ρύθμισης οφειλών αλλά και με τις πληρωμές φόρων (όπως δόσεις φόρου εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ) και θα πρέπει να ικανοποιηθούν εντός των προσεχών ημερών 2-3 ημερών. 

Με αυτόν τον τρόπο οι πολίτες θα έχουν τη  δυνατότητα να βλέπουν και παρακολουθούν τις οφειλές τους, να τις εξοφλήσουν αλλά και να βλέπουν τα αιτήματα και ραντεβού που τυχόν έχουν υποβληθεί προς την ΑΑΔΕ.

Με το σύστημα της έγκαιρης προειδοποίησης το κινητό θα παίρνει «σήμα» από την Εφορία μετά την παρέλευση της προθεσμίας πληρωμής μιας δόσης ρύθμισης για την προκειμένου να λάβει τα μέτρα του και να μη χάσει και τη δεύτερη, εξέλιξη που θα οδηγήσει στην απένταξη από τη ρύθμιση και την πιθανή ενεργοποίηση αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.

Παράδειγμα

Παρακάτω παρατίθεται ένα παράδειγμα για τον τρόπο που θα λειτουργήσει το εν λόγω application:

Ένας ελεύθερος επαγγελματίας θα λαμβάνει ενημερώσεις από την ΑΑΔΕ για τις ημερομηνίες υποβολής της δήλωσης ΦΠΑ και την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής του φόρου και όταν η προθεσμία πληρωμής του λήγει στις 30 Νοεμβρίου και έως τις 29 του μήνα δεν τον έχει πληρώσει ,τότε η Αρχή  θα του στέλνει “μήνυμα υπενθύμισης”.

Με τον ίδιο τρόπο θα ειδοποιούνται οι φορολογούμενοι για την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής του φόρου εισοδήματος, του ΕΝΦΙΑ ή των δόσεων από ρυθμίσεις οφειλών.

Οι οφειλέτες θα ενημερώνονται εγκαίρως  για το υπόλοιπο των δόσεων της ρύθμισης και για περιπτώσεις απώλειας κάποιας από τις τρέχουσες ρυθμίσεις.

Ουσιαστικά με το application αυτό, το σύστημα θα ενημερώνεται αυτόματα όταν ο οφειλέτης δεν έχει πληρώσει μία δόση φόρου και μετά αυτό θα του στέλνει μήνυμα για τη δόση που δεν κατέβαλε αλλά και για τις κυρώσεις που θα υποστεί εφόσον χάσει τη ρύθμιση.

www.enikonomia.gr

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH