Connect with us

Αν λέτε αυτές τις έξι φράσεις, είστε πιο ευτυχισμένοι από τους περισσότερους

Χωρις κατηγορια

Αν λέτε αυτές τις έξι φράσεις, είστε πιο ευτυχισμένοι από τους περισσότερους

Η ευτυχία είναι μια επιλογή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εύκολη. Όταν είμαστε κολλημένοι σε έναν συνεχή κύκλο φόβου και άρνησης, μπορεί να είναι δύσκολο να καλλιεργήσουμε μια θετική νοοτροπία.

Ειδικοί από το Ινστιτούτο για την Παγκόσμια Ευτυχία εξήγησαν στο CNBC πώς πρέπει να μιλάμε στους άλλους και στον εαυτό μας για να κρατάμε πάντα θετική ενέργεια. Εάν χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε από αυτές τις έξι φράσεις κάθε μέρα, είστε πραγματικά πιο ευτυχισμένοι από τους περισσότερους, λένε:

1. «Θα φτάσω να κάνω αυτό…»

Αλλάξτε το «πρέπει να…» με το «θα φτάσω να …». Είναι ένας ισχυρός τρόπος για να αξιοποιήσετε τη νοοτροπία της ευγνωμοσύνης.

2. «Ευχαριστώ»

Μελέτες έχουν δείξει ότι η ευγνωμοσύνη μπορεί να μας κάνει πιο ευτυχισμένους και σωματικά πιο υγιείς. Ένας πολύ καλός τρόπος για να ενσωματώσετε την ευγνωμοσύνη στη ζωή σας είναι το παιχνίδι «Τριαντάφυλλο, αγκάθι, μπουμπούκι».

Ένα τριαντάφυλλο είναι οποιοδήποτε highlight, μικροσκοπική νίκη ή μικρή απόλαυση της ημέρας. «Επιτέλους βρήκα τα κλειδιά του υπόστεγου», «Ο διευθυντής μου μου έστειλε ένα ευχαριστώ», «Έλαβα βοήθεια στην προπόνηση του χόκεϊ». Το αγκάθι είναι κάτι που πόνεσε ή δεν πήγε καλά. Και τέλος, ένα μπουμπούκι κάτι για το οποίο ανυπομονείτε.

3. «Πες μου περισσότερα…»

Όταν κάποιος αρχίζει να μας μιλάει, πολλοί από εμάς έχουμε την τάση να θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματά του ή να του δώσουμε συμβουλές.

Αντίθετα, απλά λέγοντας «Πες μου περισσότερα για το πρόβλημά σου», με την σιωπηρή προσφορά χρόνου και ενέργειας, τους δίνουμε τη δυνατότητα να συνεχίσουν να επεξεργάζονται τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους, ενώ παράλληλα εμβαθύνουν τη σχέση σας και σας φέρνουν ακόμα πιο κοντά.

4. «…ακόμα».

Προσπαθούμε να προσθέσουμε αυτή τη μικροσκοπική φράση σε οποιαδήποτε πρόταση που ξεκινά με «δεν μπορώ» ή «δεν είμαι». Ακόμα κι αν ειπωθεί μόνο διανοητικά, η λέξη βοηθάει να ανοίξει μια πόρτα που ο εγκέφαλός μας προσπαθεί να κλείσει. Εισάγει την πιθανότητα ότι θα μπορούσατε κάποια στιγμή στο μέλλον: «Δεν είμαι κατάλληλος για αυτή τη δουλειά… ακόμα».

Αυτό είναι καλό για να το μοιραστείτε με τα παιδιά για να τους διδάξετε πώς να μετατρέπουν τις αποτυχίες σε ευκαιρίες μάθησης: «Δεν είμαι δυνατός κολυμβητής… ακόμα» ή «Δεν μου αρέσουν τα κρεμμύδια… ακόμα».

5. «Θα έχει σημασία αυτό σε ένα χρόνο από τώρα;»

Είναι εύκολο να μεγεθύνετε την ανησυχία της στιγμής και να νιώθετε ότι δεν υπάρχει διέξοδος. Εκλάμψεις άγχους συμβαίνουν σε πολλούς από εμάς, ακόμη και για μικρά πράγματα όπως το να καθυστερήσουμε 10 λεπτά σε μια συνάντηση, να ξεχάσουμε να πληρώσουμε έναν λογαριασμό ή να μην λάβουμε απάντηση σε ένα μήνυμα από έναν φίλο.

Όταν αρχίσετε να αισθάνεστε αυτό το άγχος, αναρωτηθείτε: «Θα έχει σημασία αυτό σε ένα χρόνο από τώρα;» Εάν η απάντηση είναι όχι, προσπαθήστε να επαναφέρετε αυτή τη μελλοντική ηρεμία στην παρούσα στιγμή.

6. «Θα εστιάσω σε…»

Έχετε 17 SMS, 243 μη αναγνωσμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τρεις ειδοποιήσεις ημερολογίου που ζητούν την προσοχή σας;

Η απόσπαση της προσοχής και η κόπωση αποφάσεων αποτελούν συχνά εμπόδια στην ευτυχία. Μειώστε λοιπόν τις επιλογές σας. Αφιερώστε ένα λεπτό και γράψτε ένα πράγμα στο οποίο θα εστιάσετε, είτε στην αρχή είτε στο τέλος της ημέρας.

Η επίτευξη αυτού του μικρού στόχου είναι ένα εφικτό βήμα που μπορείτε να κάνετε προς την πραγματική ευτυχία.

www.naftemporiki.gr

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH