Connect with us

Ταμειακές μηχανές – POS: Πότε θα ολοκληρωθεί η σύνδεση

Ελλαδα

Ταμειακές μηχανές – POS: Πότε θα ολοκληρωθεί η σύνδεση

«H κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να ολοκληρωθεί η σύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS μέχρι τους πρώτους μήνες του 2024», διαμήνυσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Μάλιστα όπως τόνισε από το βήμα της Βουλής, η «αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής είναι σημαία μας», υπογραμμίζοντας ότι: «Υπάρχει υποχρέωση και αυτοδέσμευση της κυβέρνησης, προς το Ταμείο Ανάκαμψής μας, ότι τα POS (σ.σ. συσκευές αποδοχής πληρωμών) να συνδεθούν με τις ταμειακές μηχανές μέχρι τους πρώτους μήνες του 2024. Και θα συνδεθούν. Θα κάνουμε ό,τι μας περνάει και δεν μας περνάει από το χέρι μας, για να προχωρήσει αυτή η πρωτοβουλία» δήλωσε εμφατικά ο κ. Χατζηδάκης εξηγώντας ότι, μεταξύ όλων των άλλων, διότι, επειδή είναι και ορόσημο αυτή η πρωτοβουλία στο Ταμείο Ανάκαμψης, η χώρα θα χάσει και λεφτά, εάν δεν συνδεθούν οι ταμειακές μηχανές με τα POS.

Απευθύνθηκε μάλιστα «προς όλους τους ενδιαφερόμενους, για να ξέρουν, ότι δεν έχουμε κανένα περιθώριο ελαστικότητας σε αυτό».

Μιλώντας επί του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής σε ψηφιακές πλατφόρμες διαμοιρασμού, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι η κυβέρνηση είναι σε στενή συνεργασία με την ΑΑΔΕ «και πάμε με συντονισμό, ώστε να δημιουργηθεί μια καινούργια πραγματικότητα.

Αυτή η ρύθμιση για την σύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές, είναι η ναυαρχίδα των ρυθμίσεων στον τομέα της φοροδιαφυγής» υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης, ενώ ανέφερε και τα σχετικά πρόστιμα που προβλέπονται τα οποία φτάνουν μέχρι 200.000 ευρώ για τους παρόχους των POS, σε περίπτωση που δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και μέχρι 10.000 ευρώ για όσες επιχειρήσεις έχουν ακατάλληλα POS.

www.newmoney.gr

APXH