Connect with us

«Ταφόπλακα» στο παράθυρο για έκτακτη επιταγή ακρίβειας για το Πάσχα

Ελλαδα

«Ταφόπλακα» στο παράθυρο για έκτακτη επιταγή ακρίβειας για το Πάσχα

«Ταφόπλακα» μπαίνει σε κάθε πιθανότητα η κυβέρνηση να ανακοινώσει τις επόμενες μέρες έκτακτη επιταγή ακρίβειας, καθώς τα «κουκιά δεν βγαίνουν» με την Βουλή να διαλύεται λόγω εκλογών την Μεγάλη Τρίτη.

Σε τροχιά εκλογών μπαίνει η χώρα καθώς αυτές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 21 Μαΐου. Μπορεί η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, να άφησε ανοιχτό παράθυρο για έκτακτη επιταγή ακρίβειας, όπως ακριβώς δόθηκε τα Χριστούγεννα και πέρσι το Πάσχα, αλλά τα χρονικά περιθώρια στενεύουν μέχρι την διάλυση της Βουλής.

Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας το περασμένο Σάββατο στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να έρθει ξαφνική έκτακτη επιταγή ακρίβειας. Είπε «Ό,τι είναι θα το ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός το επόμενο διάστημα. Μια κρίσιμη λέξη είναι να εξασφαλίζουμε τους πόρους με ασφάλεια. Με ασφάλεια δημιουργείται ο δημοσιονομικός χώρος σε τακτά χρονικά διαστήματα».

«Θα συναντηθούμε με τον πρωθυπουργού και θα χαράξουμε την πολιτική των επόμενων εβδομάδων, μηνών, τετραετίας» είπε συγκεκριμένα.

Όπως εξήγησε ο κ. Σταϊκούρας, τα φορολογικά έσοδα είναι καλύτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις. «Η ελληνική κοινωνία με τις θυσίες που έκανε τα προηγούμενα χρόνια και με την φορολογική συνείδηση που δείχνει την τελευταία περίοδο έχει βοηθήσει τον κρατικό προϋπολογισμό να κινείται καλύτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Δραματική μείωση των πιθανοτήτων

Μπαίνουμε σιγά – σιγά στην Μεγάλη Εβδομάδα και όποια πιθανότητα να δώσει η κυβέρνηση επιταγή ακρίβειας μειώνεται δραματικά. Μπορεί οι εκλογές να έχουν ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά η επίσημη επίσκεψή του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που θα σημάνει και την διάλυση της Βουλής πλησιάζει επικίνδυνα.

διάλυση της Βουλής αναμένεται στις 24 Απριλίου, με τελευταίο ν/σ που θα ψηφιστεί θα είναι το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, την Μεγάλη Τρίτη ή τη Μεγάλη Τέταρτη.

Στην πραγματικότητα μπαίνει «ταφόπλακα» στις ελπίδες των πολιτών για έξτρα βοήθημα είτε πριν από το Πάσχα είτε μετά το Πάσχα καθώς, η όποια κυβέρνηση αναλάβει την εξουσία της χώρας, την επομένη των εκλογών θα τρέξει το προεκλογικό της πρόγραμμα.

www.dikaiologitika.gr

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH