Connect with us

Τραγωδία στα Τέμπη: 57 οι νεκροί – Εχουν ταυτοποιηθεί 36

Ελλαδα

Τραγωδία στα Τέμπη: 57 οι νεκροί – Εχουν ταυτοποιηθεί 36

Σε 57 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί της τραγωδίας στα Τέμπη, ενώ 36 σοροί έχουν ταυτοποιηθεί, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας (σήμερα Παρασκευή, 12.20 μ.μ.).

Η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου διευκρίνισε ότι όσοι είχαν δηλωθεί αρχικά ως αγνοούμενοι συμπεριλαμβάνονται στους νεκρούς. «Σε αυτό το σημείο γίνεται το λάθος από κάποιους να προσθέτουν αυτούς που είχαν δηλωθεί από τους συγγενείς ως αγνοούμενοι αμέσως μετά το δυστύχημα με τον αριθμό των νεκρών που έχουν ανασυρθεί. Όσοι είχαν δηλωθεί αρχικά συμπεριλαμβάνονται στους νεκρούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τραγωδία στα Τέμπη: 57 οι νεκροί – Εχουν ταυτοποιηθεί 36-1

Όπως είπε η κ. Δημογλίδου, μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 36 νεκροί από τα δείγματα που έχει λάβει η διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της Αστυνομίας, επισημαίνοντας ότι η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών με τη μέθοδο DNA διεξάγεται από τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια. Ακόμη, όπως γνωστοποίησε, έχουν ενημερωθεί ήδη 11 οικογένειες από τον επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της ελληνικής αστυνομίας και τους ειδικούς ψυχολόγους της αστυνομίας και συμπλήρωσε ότι η επώδυνη αυτή διαδικασία συνεχίζεται.

«Στα εργαστήρια η διαδικασία ταυτοποίησης διεξάγεται 24 ώρες το 24ωρο και έχει διακοπεί οποιαδήποτε άλλη εργασία, προκειμένου να διεκπεραιωθεί όλη η διαδικασία της ταυτοποίησης το ταχύτερο δυνατόν», ανέφερε.

38 τραυματίες σε νοσοκομεία – 7 σε ΜΕΘ

Παράλληλα, η κ. Δημογλίδου τόνισε ότι 38 τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, επτά εκ των οποίων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης ανέφερε ότι εκτιμάται ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση έρευνας. Όπως είπε, τα γερανοφόρα οχήματα έχουν μετακινήσει τα δύο βαγόνια, τόσο το πρώτο επιβατικό της β’ θέσης όσο και το βαγόνι – εστιατόριο, διευκολύνοντας την επιχείρηση έρευνας.

Ταυτόχρονα οι πυροσβέστες από χθες το απόγευμα πραγματοποιούν σάρωση τόσο στις άμορφες μάζες των βαγονιών όσο και στο έδαφος. «Σκοπός μας είναι αφενός ο πιθανός εντοπισμός αγνοουμένων και αφετέρου η πιθανή συλλογή ακόμα και μικρών δειγμάτων βιολογικού υλικού που θα αξιοποιηθούν στη διαδικασία βιολογικής ταυτοποίησης. Εκτιμάται ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση έρευνας», σημείωσε ο κ. Βαθρακογιάννης.

Τραγωδία στα Τέμπη: 57 οι νεκροί – Εχουν ταυτοποιηθεί 36-3
Σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Υπενθυμίζεται πως για τις 11 το πρωί είχε προγραμματιστεί σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον συντονισμό των ενεργειών από εδώ και πέρα, με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστου Τριαντόπουλου, του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, του γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της φτώχειας Γεώργιου Σταμάτη, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, των επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής καθώς και στελεχών της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Τραγωδία στα Τέμπη: 57 οι νεκροί – Εχουν ταυτοποιηθεί 36-4

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του σταθμάρχη

Χθες εις βάρος του 59χρονου σταθμάρχη ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία κατά συρροήν από αμέλεια, πρόκληση σωματικών βλαβών κατά συρροήν από αμέλεια αλλά και διατάραξη συγκοινωνιών.

Οδηγήθηκε χθες ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή Λάρισας, από τους οποίους ζήτησε και πήρε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί το προσεχές Σάββατο.

 

Τραγωδία στα Τέμπη: 57 οι νεκροί – Εχουν ταυτοποιηθεί 36-5

Αν και, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, αρχικά είχε προσπαθήσει να αποδώσει το δυστύχημα σε βλάβη του ηλεκτρονικού συστήματος, κατά τη διάρκεια της προανακριτικής απολογίας του παραδέχθηκε ότι υπέπεσε σε σφάλμα.

«Ο κατηγορούμενος είναι κυριολεκτικά συντετριμμένος και έχει ήδη αναλάβει το μέρος των ευθυνών που του αναλογούν», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο συνήγορός του Στέφανος Παντζαρτζίδης.

Ερευνα προς κάθε κατεύθυνση ζητεί ο Ισ. Ντογιάκος

Διεύρυνση των ερευνών, πέρα από τις ευθύνες του σταθμάρχη, προς κάθε κατεύθυνση και άμεση συλλογή των αποδεικτικών στοιχείων από τον τόπο της τραγωδίας ζητεί με νέα παραγγελία του από τις εισαγγελικές αρχές της Λάρισας ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Ο κ. Ισίδωρος Ντογιάκος αναφέρεται πρωτίστως στην ανάγκη συλλογής του αποδεικτικού υλικού από τον τόπο της τραγωδίας, προκειμένου να διευκολυνθεί επί της ουσίας η έρευνα, ενώ θέτει με εμφατικό τρόπο θέματα διεύρυνσης των ερευνών προς κάθε κατεύθυνση.

«Είναι η ώρα της Δικαιοσύνης», τονίζει στην παραγγελία του προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτη Δασκαλόπουλο, στον οποίο από την πρώτη στιγμή της ανείπωτης τραγωδίας έχει ανατεθεί η εποπτεία στο σύνολο των ερευνών.

www.kathimerini.gr

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH