Connect with us

Με «εκπλήξεις» η βραδιά των εκλογών 2023, αλλαγές στη μετάδοση των αποτελεσμάτων

Ελλαδα

Με «εκπλήξεις» η βραδιά των εκλογών 2023, αλλαγές στη μετάδοση των αποτελεσμάτων

Η βραδιά των εκλογών 2023 θα φέρει αλλαγές στη μετάδοση των αποτελεσμάτων, καθώς ψηφιοποιείται πλήρως η διαδικασία και συνεπώς θα βγουν πολύ νωρίτερα τα αποτελέσματα για τα κόμματα και τους σταυρούς.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ετοιμάζει εκπλήξεις για τη βραδιά των βουλευτικών εκλογών και για τα αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, η βραδιά της εκλογικής μάχης θα έχει νέα ορόσημα, αφού νωρίτερα, στις 20:00, θα έχουμε αποτέλεσμα στο 25%+ (μπορεί και στο 30%) της επικράτειας, δηλαδή στο 1/4.

Μια ώρα μετά, στις 21:00, όταν παίρναμε το 10% της επικράτειας, θα έχουμε πλέον αποτέλεσμα σχεδόν για το 80% της επικράτειας. Άρα, σχεδόν θα έχει ξεδιαλύνει το εκλογικό τοπίο.

Παράλληλα, νωρίς θα λήξει και το θρίλερ με τους σταυρούς των βουλευτών, ειδικά στην πρώτη κάλπη. Μέχρι τα μεσάνυχτα, θα ξέρουμε πού έχει κάτσει η μπίλια της σταυροδοσίας.

Με βάση την ηλεκτρονική μετάδοση των αποτελεσμάτων, όπως γίνεται και στην Κύπρο, τρεις φορές κατά τη διάρκεια της διαδικασίας θα υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τη συμμετοχή.

«Κλειδί» -όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Star- για να γίνει όλο αυτό θα είναι τα tablet (ή κινητά όσοι δεν πάρουν τάμπλετ), με τα οποία θα εφοδιαστούν σχεδόν όλοι οι εκλογικοί αντιπρόσωποι.

Αυτά τα tablet θα «φορούν» ένα λειτουργικό σύστημα, με το οποίο θα μεταδίδουν άμεσα αποτελέσματα στη βάση του υπουργείου Εσωτερικών, από τις 19:00 και μετά που θα κλείσουν οι κάλπες.

www.dikaiologitika.gr

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH