Connect with us

Αρναούτογλου: Έρχεται σοβαρή αλλαγή του καιρού στα τέλη του μήνα

Ελλαδα

Αρναούτογλου: Έρχεται σοβαρή αλλαγή του καιρού στα τέλη του μήνα

Μετά από ένα διάλειμμα καλοκαιρίας, σύμφωνα με το Σάκη Αρναούτογλου, έρχεται σοβαρή και πανευρωπαϊκή αλλαγή προς τα τέλη του μήνα.

Ειδικότερα, από σήμερα, Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, θα έχουμε ηλιοφάνεια σχεδόν παντού.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο 6-7 μποφόρ και στο Ιόνιο τα 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στα κεντρικά στους 12 βαθμούς, στα βόρεια 6 έως 12 και στα νοτιά στους 13.

Στην Αττική το πρωί θα έχουμε συννεφιά και από το μεσημέρι και μετά ο καιρός ανοίγει. Η θερμοκρασία από 1 έως 13 βαθμούς.

Μέχρι και το τέλος της εβδομάδας δεν φαίνεται να επηρεάζεται από έντονα καιρικά φαινόμενα η Ελλάδα, με εξαίρεση το Σάββατο όπου μπορεί στα βόρεια να υπάρξουν ορισμένα περάσματα με βροχές, ενώ στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά το θερμόμετρο μπορεί να αγγίξει ακόμη και τους 20 βαθμούς καθώς οι άνεμοι θα στραφούν με δυτική νοτιοδυτική κατεύθυνση.

Από την Κυριακή οι βοριάδες θα ρίξουν ξανά την θερμοκρασία, αλλά σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου στα τέλη του μήνα και προς τις αρχές Μαρτίου τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν ότι θα υπάρξει μία σοβαρή αλλαγή του καιρού.

Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα φέρει στην Ελλάδα και πότε ακριβώς θα έρθει αυτή η σοβαρή αλλαγή του καιρού, αλλά τα μακροπρόθεσμα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι αυτή η σημαντική μεταβολή έχει «κλειδώσει» για την Ευρώπη.

www.aftodioikisi.gr

APXH