Connect with us

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιστροφή μέτρηση για τις αγροτικές επιδοτήσεις, ακολουθεί η εξισωτική αποζημίωση

Ελλαδα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιστροφή μέτρηση για τις αγροτικές επιδοτήσεις, ακολουθεί η εξισωτική αποζημίωση

Έρχεται πριν τα Χριστούγεννα η ώρα της πληρωμής – το 35% της βασικής ενίσχυσης και για νέους αγρότες- από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, από την πλευρά του, έκανε λόγο με δηλώσεις του για κανονική πληρωμή.

Στην ημερομηνία της πληρωμής, οι ημερομηνίες είναι 21 με 23 Δεκεμβρίου, δηλαδή πριν τα Χριστούγεννα.

Η πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσηςτου ΟΠΕΚΕΠΕ αναμένεται να γίνει μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, δηλαδή 27 – 31 Δεκεμβρίου, χωρίς να αποκλείεται να γίνει και νωρίτερα.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την πληρωμή της προκαταβολής τόνισε πως το ποσοστό επιτυχίας της πρόσφατης πληρωμής ανέρχεται σε 98% και ουσιαστικά υπογραμμίζει ότι θα εξοφληθούν όλες οι επιδοτήσεις μέσα στον μήνα.

Ακόμη, διευκρινίζεται ότι φέτος, για πρώτη φορά, ο έλεγχος επεκτάθηκε στο σύνολο της προκαταβολής και σε κάθε περίπτωση, «αφού ληφθούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ τα ακριβή στοιχεία συμφωνίας των δηλωθέντων εκτάσεων από την ΑΑΔΕ, θα υπάρξει πρόσθετη πληρωμή προβεί στην πληρωμή το Δεκέμβριο».

Διορθώσεις

Μικρό είναι το ποσοστό διορθώσεων που έγινε σε περιοχές, όπως η Κρήτη, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα φαίνεται να έγιναν πιο πολλές διορθώσεις.

Αν στις περιπτώσεις αυτές προσθέσουμε τα προβλήματα που θα προκύψουν από την τελευταία εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ για το Κτηματολόγιο και τα ραβασάκια για τα αχρεωστήτως εισπραχθέντα που έχουν πάει σε πολλούς παραγωγούς.

Σε σχέση με το ζήτημα του Κτηματολογίου, μεγαλύτερο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν οι παραγωγοί από περιοχές, όπως η Θεσσαλία και η Μακεδονία.

Continue Reading
You may also like...
APXH