Connect with us

Καθορίστηκε ο αριθμός Σχολικών Καθαριστριών ανά Δήμο – Πίνακας με τις 15.482 προσλήψεις

Ελλαδα

Καθορίστηκε ο αριθμός Σχολικών Καθαριστριών ανά Δήμο – Πίνακας με τις 15.482 προσλήψεις

Το Υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε την 30ηΙουλίου «εξ. επείγον» έγγραφο σε Δήμους της Χώρας για να τους ανακοινώσει ότι με Απόφαση της Επιτροπής της αριθμ. 33/2006 ΠΥΣ ως ισχύει, εγκρίθηκε για το διδακτικό έτος 2021-2022:

– ο μέγιστος αριθμός προσλαμβανόμενων ατόμων ανά Δήμομε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων και των μειονοτικών σχολείων,

– ο μέγιστος αριθμός των ωρών ημερήσιας απασχόλησηςτου προσλαμβανόμενου προσωπικού.

(Για τα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης  – Δ.Ι.Ε.Κ. και τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας – Σ.Δ.Ε. θα εκδοθεί εγκριτική απόφαση από το Υπουργείο Παιδείας.)

Στην 1ηστήλητου κατωτέρω Πίνακα αποτυπώνεται ο μέγιστος αριθμός ωρών ημερήσιας απασχόλησης ανά Δήμο, ο οποίος ισοδυναμεί με το μέγιστο αριθμό ατόμων ημερήσιας απασχόλησης 3 ωρών που καταγράφεται στη 2ηστήληκαι αποτελεί το μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό προσλαμβανόμενων ατόμων.

Ο Δήμος καθορίζειελεύθερα τις ώρες ημερήσιας απασχόλησης των ατόμων που προσλαμβάνει, υπό την προϋπόθεση τήρησης των μέγιστων ορίων που αποτυπώνονται στις 2 στήλες του Πίνακα.  Σε περίπτωση που, τηρουμένου του ανώτατου αριθμού προσλαμβανόμενων ατόμων, επιλεγεί από ορισμένους Δήμους η αύξηση των ωρώνημερήσιας απασχόλησής τους πέραντου καθοριζόμενου μέγιστου αριθμού ανθρωποωρών ημερήσιας απασχόλησης, η προκαλούμενη δαπάνη καλύπτεται αποκλειστικά από ίδιους πόρους των Δήμων(στο έγγραφο του Υπουργείου περιλαμβάνονται παραδείγματα).

Οι προσλήψεις, για χρονικόδιάστημα ίσο με το διδακτικό έτος, θα γίνουν σύμφωνα μετην Απόφαση Βορίδη, που έχει παρουσιάσει ο AIRETOS.GR εδώ.

«Αμελλητίθα πρέπει να προβείτε στην έκδοση Ανακοίνωσης, σύμφωνα με το υπόδειγμα της προαναφερθείσας Υπουργικής Απόφασης, τηρώντας απαρέγκλιτατις προθεσμίες που τίθενται στο αρ.2 αυτής προκειμένου το προσληφθέν, από τους τελικούς Πίνακες προσωπικό να έχει ήδη αναλάβει υπηρεσία με την έναρξη του διδακτικού έτους», επισημαίνει το Υπουργείο προς τους Δήμους.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το αριθμ. 56982/30.7.2021 έγγραφοκαι κατωτέρω ειδικά τον Πίνακα με τις προσλήψεις ανά Δήμο:

www.airetos.gr

Continue Reading
You may also like...

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH