Connect with us

Ν. Παπαθανάσης: «Τέλος του μήνα τα δάνεια με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις»

Ελλαδα

Ν. Παπαθανάσης: «Τέλος του μήνα τα δάνεια με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις»

Απαλλαγή από το ενοίκιο θα λάβουν οι επιχειρήσεις που ήταν κλειστές με κρατική εντολή έως τις 15 Γενάρη

Ο αναπληρωτής υπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσηςμίλησε για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, αλλά και για τις επιδοτήσεις δανείων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έρχονται προσεχώς.

«Η πρώτη βδομάδα του ανοίγματος του λιανεμπορίου ήταν καλή, καθώς σημειώθηκαν σημαντικά έσοδα. Η αγορά δούλεψε και επειδή θέλουμε να έχει διάρκεια πρέπει να τηρούμε τους κανόνες», είπε αρχικά.

Σε ότι αφορά τον χειμερινό τουρισμό, ο Υπουργός ξεκαθάρισε: «Η δημόσια υγεία είναι το αγαθό που θέλει η κυβέρνηση να υπηρετεί, κατά συνέπεια θα γίνουν οι προτάσεις στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων και αυτοί θα αποφασίσουν».

Για τις υπόλοιπες δραστηριότητες, επίσης παρέπεμψε στην επιτροπή: «Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία, τα οποία και θα επανεκκινήσουν την 1η Φεβρουαρίου και εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν θα ανοίξουν και καταστήματα ΟΠΑΠ, λαχειοπώλες κλπ. Για τις αθλητικές δραστηριότητες και τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, ένα τέτοιο βήμα άπτεται των αποφάσεων της επιτροπής».

Για την ενίσχυση της οικονομίας ο κ.Παπαθανάσης προανήγγειλε δάνεια με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου για τις μικρομεσαίεςεπιχειρήσεις: «Ετοιμάζεται πρόγραμμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με βάση το οποίο θα χορηγούνται δάνεια ύψους 30-50.000 ευρώ με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Το ύψος της εγγύησης θα καθοριστεί στο 80% και το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει τέλος του μήνα. Θα υπάρχει και επιδότηση των ενήμερων δανείων, η οποία θα τρέξει τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο».

Τέλος, για την επιστρεπτέα προκαταβολή τόνισε: «Αναμένεται υπουργική απόφαση για να αρχίσουν οι εκταμιεύσεις. Τα κριτήρια αφορούν την πτώση του τζίρου, ενώ το ύψος του ποσού που θα μοιραστεί ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ. Απαλλαγή από το ενοίκιο θα λάβουν οι επιχειρήσεις που ήταν κλειστές με κρατική εντολή έως τις 15 Γενάρη».

Continue Reading
You may also like...

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH