Connect with us

Ανοίγει η πλατφόρμα επιδότησης για ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες εταιρειών

Ελλαδα

Ανοίγει η πλατφόρμα επιδότησης για ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες εταιρειών

Τη Δευτέρα 6 Απριλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα που αφορά την ειδική αποζημίωση 800 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες και αυταπασχολούμενους.

Η πλατφόρμα θα ανέβει στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείαςτουυπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης,παράλληλα με την άλλη για τους εργαζόμενους (supportemployees.yeka.gr)που ξεκίνησε να λειτουργεί από την Πρωταπριλιά.

Δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι εκτός από τους ελεύθερους επαγγελματίες ή αυτοαπασχολούμενους, ακόμα και ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων κάθε νομικής μορφής (εκτός Α.Ε.) που απασχολούν έως πέντε άτομα. Για τους επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες, επιδοτούνται με 600 ευρώ οι δικαιούχοι συμμετοχής στην τηλε-κατάρτιση,εφόσον συμπληρώσουν σχετική αίτηση σε άλλη πλατφόρμα στο υπουργείο Εργασίας.

1 δισ. ευρώ χαμηλότοκα δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις τον Απρίλιο

Από εκεί και πέρα, τις επόμενες ημέρες θα βγει στον «αέρα»η εφαρμογή MyBusinessSupport που ετοιμάζεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Εκεί θα κάνουν αιτήσεις από σήμερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ζητώντας να λάβουν με διαδικασίες-εξπρές την «επιστρεπτέα προκαταβολή», όπως θα λέγεται.

Μόνο για τον μήνα Απρίλιο, το συνολικό ύψος του νέου χρηματοδοτικού σχήματος, φτάνει στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Στη συνέχεια και κάθε μήνα το ποσό θα αυξάνεται ακόμα περισσότερο, ανάλογα με τις ανάγκες. Η ενίσχυση θα χορηγηθεί προς τις επιχειρήσεις απευθείας από το κράτος, μέσω του TAXIS.

Η χρηματοδότηση θα είναι χαμηλότοκη και με ελαστικούς όρους, χωρίς τα αυστηρά τραπεζικά κριτήρια. Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν το σχήμα θα πρέπει να εγγραφούν σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ (myBusinessSupport), το αργότερο έως τις 10 Απριλίου.Οι επιχειρήσεις αυτές καταλαμβάνονται από τη Δευτέρα από τη ρήτρα μη απολύσεων.

Οι επιστροφές

Μέσα στην άνοιξη Απρίλιοκαι Μάιο,θα γίνουν επιστροφές φόρωνκαιεισφορών.Τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίαςέχουν δώσει εντολή να πάρουν τα χρήματα όσοι τα περιμένουν.

Η ΑΑΔΕ θα επιστρέφει φόρους έως 30.000 ευρώ με συνοπτικές διαδικασίες, ενώ και το υπουργείο Εργασίας αναζητεί τα ΙΒΑΝ όσων δικαιούνται επιστροφής μετά την εκκαθάριση των εισφορών που πλήρωσαν το 2018.

Στόχος είναι οι επιστροφές να αρχίσουν να «τρέχουν» από την επόμενη εβδομάδα, στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Continue Reading
You may also like...

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH