Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα των 100 ευρώ: Πώς κάνετε την αίτηση


Ειδικότερα η σχετική πύλη inclusion.apps.gov.gr άνοιξε ενώ η πλατφόρμα κλείνει 31 Αυγούστου εάν δεν έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των δικαιούχων.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα που:
- είναι καταχωρημένοι στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ
- διαθέτουν ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και τραπεζικό λογαριασμό (IBAN) σε ελληνική τράπεζα
Σημειώνεται ότι δεν επιτρέπεται η συμμετοχή εργοδοτών ή ελεύθερων επαγγελματιών, ενώ δεν υπάρχει ηλικιακός ή γεωγραφικός περιορισμός.
Το πρόγραμμα, διάρκειας 3 ωρών, είναι προσβάσιμο από υπολογιστή, τάμπλετ ή κινητό και περιλαμβάνει 7 θεματικές ενότητες, που αφορούν:
- Φύλο
- Ηλικία
- Αναπηρία
- Εθνική καταγωγή
- Θρησκεία
- Σεξουαλικός προσανατολισμός
- Εξωτερικά χαρακτηριστικά.
Η πλατφόρμα είναι πλήρως προσβάσιμη σε άτομα με αναπηρία, υποστηρίζοντας και φωνητική πλοήγηση. Η υποβολή αιτήσεων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας inclusion.apps.gov.gr, με χρήση των κωδικών TaxisNet. Μετά την αίτηση, αποστέλλεται email με σύνδεσμο και οδηγίες παρακολούθησης.
Για την επιτυχή ολοκλήρωση απαιτείται:
- Παρακολούθηση όλου του υλικού
- Επιτυχία σε τεστ αξιολόγησης με τουλάχιστον 70% (παρέχεται και δεύτερη ευκαιρία σε περίπτωση αποτυχίας).
- Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν πιστοποιητικό συμμετοχής, ωστόσο δεν είναι μοριοδοτούμενο ούτε αναγνωρίζεται από τον ΑΣΕΠ. Μπορεί όμως να αξιοποιηθεί ενδοεταιρικά για σκοπούς επιμόρφωσης.
- Οικονομική αποζημίωση 100€
Οι πρώτοι 80.000 συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα και θα συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο αξιολόγησης, θα λάβουν αποζημίωση 100€, η οποία:
- Είναι αφορολόγητη
- Ακατάσχετη
- Καταβάλλεται αυτόματα στον δηλωμένο τραπεζικό λογαριασμό
Η ειδοποίηση για την πληρωμή αποστέλλεται με email και δεν απαιτείται καμία επιπλέον ενέργεια από τον χρήστη. Το πρόγραμμα ξεκινά στις 9 Ιουλίου 2025 και ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου 2025 ή νωρίτερα, εφόσον συμπληρωθούν οι 80.000 επιτυχείς συμμετοχές. Μετά από αυτό, η πλατφόρμα κλείνει και δεν παρέχεται αποζημίωση ή πιστοποιητικό.
Το περιεχόμενο δημιουργήθηκε από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, ενώ την επιστημονική επιμέλεια και αξιολόγηση ανέλαβε το Πανεπιστήμιο Πειραιά.
www.dnews.gr