Connect with us

Πώς μπορείτε να δείτε το σκορ σας στον Τειρεσία

Ελλαδα

Πώς μπορείτε να δείτε το σκορ σας στον Τειρεσία

Η βαθμολογία σας αποτελεί βασικό εργαλείο αξιολόγησης για την έκδοση δανείων

Η βαθμολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας, ή «Behavior Scoring»,  αποτελεί βασικό εργαλείο αξιολόγησης για τον προσδιορισμό της πιστοληπτικής ικανότητας ενός πελάτη, πριν από τη λήψη έγκρισης από τον δανειστή.

Η βαθμολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας, υπολογίζεται με τη χρήση μαθηματικών αλγορίθμων που βασίζονται στο πιστωτικό ιστορικό, τα δημογραφικά στοιχεία και τις οικονομικές συνθήκες του δανειολήπτη.

Οι δανειστές και άλλοι οργανισμοί χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες για να αξιολογήσουν τον δυνητικό κίνδυνο αθέτησης της πίστωσης του υποψηφίου, χρησιμοποιώντας το πιστωτικό σκορ, για να μετριάσουν την πιθανότητα ζημιών από επισφαλείς οφειλές.

Το σύστημα Τειρεσίας, η βάση δεδομένων για την πιστοληπτική ικανότητα εμπόρων και καταναλωτών στην Ελλάδα, χρησιμοποιεί αυτό το εργαλείο, για να καταχωρήσει την οικονομική «συμπεριφορά» του κάθε συναλλασσόμενου, όταν πρόκειται για δάνεια ή άλλες υποχρεώσεις.

Τα Αρχεία Δεδομένων Οικονομικής Συμπεριφοράς είναι:

– Αθέτηση υποχρεώσεων – υποθηκών & προσημειώσεων (ΣΑΥ-ΣΥΠ)

– Συγκέντρωση Χορηγήσεων (ΣΣΧ)

– Έλεγχος Κινδύνων (ΤΣΕΚ)

Θέλετε να μάθετε το δικό σας «σκορ» στην υπηρεσία; Μπορείτε πολύ εύκολα πλέον, με μία υπεύθυνη δήλωση στο gov.gr. Μέσω της υπηρεσίας «e-dilosi», συμπληρώνετε μία υπεύθυνη δήλωση, όπου θα αναφέρεται όλα σας τα στοιχεία, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Μετά τη δημιουργία της υπεύθυνης δήλωσης, αποθηκεύστε το αρχείο σε μορφή pdf. Επισυνάψτε το αρχείο σε mail και στείλτε το στη διεύθυνση tiresias@tiresias.gr .

Η υπηρεσίες του Τειρεσία, θα σας αποστείλουν την απάντηση στο email σας, ενώ θα σας αποσταλεί και σχετικό sms στο κινητό που έχετε δηλώσει.

APXH