Connect with us

Δυναμώνουν και μαζικοποιούνται τα αγροτικά μπλόκα σε όλη τη χώρα

Γρεβενα

Δυναμώνουν και μαζικοποιούνται τα αγροτικά μπλόκα σε όλη τη χώρα

Ακόμα πιο αποφασιστικά, μετά και τη συμμετοχή τους στη μεγάλη πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων χθες στη Λάρισα, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι των μπλόκων σε όλη τη χώρα κλιμακώνουν τον αγώνα και την πίεση προς την κυβέρνηση.

Με όπλο τις αποφάσεις της σύσκεψης επιστρέφουν στα μπλόκα τους, δίνοντας νέα δυναμική στον συγκλονιστικό τους αγώνα, ενώ σήμερα θα γίνουν ενημερώσεις και συνελεύσεις στα μπλόκα για τα αποτελέσματα της σύσκεψης.

Η απόφαση για κλιμάκωση του αγώνα δίνει νέα ορμή και στα μπλόκα της Στερεάς και Εύβοιας.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα Τετάρτη, οι αγρότες στο μπλόκο της Λαμίας θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στις 12 μ., ενώ οι αγροτικοί σύλλογοι της Εύβοιας καλούν σε πανευβοϊκό συλλαλητήριο για αύριο Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, στις 12 μ., στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, στη Χαλκίδα.

Αντίστοιχες αγωνιστικές πρωτοβουλίες κλιμάκωσης αναμένεται να πάρουν μέσα από τις συνελεύσεις τους και οι αγρότες των μπλόκων του Κάστρου Βοιωτίας, της Αταλάντης και του Νέου Μοναστηρίου Δομοκού.

Σε νέες συγκεντρώσεις με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα στους δρόμους καλεί για σήμερα Τετάρτη, στην Αχαΐα, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ερυμάνθου. Καλεί να βγουν όλοι οι αγροτοκτηνοτρόφοι στους δρόμους, πιο μαζικά και αποφασιστικά, κλιμακώνοντας τη δράση τους, για το στήσιμο μπλόκων στους κόμβους Σταυροδρομίου και Κουρλαμπά, στις 11 π.μ.

Συγκέντρωση με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα εξήγγειλαν και οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας, για σήμερα Τετάρτη στις 11 π.μ.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Θεσπρωτίας καλούν σήμερα σε κινητοποίηση στην Ηγουμενίτσα στις 10.30 π.μ. στο Δημοτικό Στάδιο και πορεία στην πόλη και το λιμάνι.

Στα Γρεβενά, στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη σήμερα στο μπλόκο των Γρεβενών μαζί με συλλόγους και φορείς της περιοχής.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου καλεί όλους τους αγρότες του νησιού σε σύσκεψη σήμερα Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, στις 8 μ.μ. στο θέατρο του Σαρακινάδου για να αποφασίσουν από κοινού τις επόμενες κινήσεις τους.

Στο Ηράκλειο Κρήτης, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αστερουσίων και Ηρακλείου και η Επιτροπή Αγώνα Τυμπακίου αποφάσισαν το στήσιμο μπλόκου και στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο κόμβο των Πεζών, από τη Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στις 11 π.μ.

APXH