Connect with us

Προσοχή: Φάρμακο για την πίεση και την αρρυθμία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο χωρίς άδεια από τον ΕΟΦ

Ελλαδα

Προσοχή: Φάρμακο για την πίεση και την αρρυθμία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο χωρίς άδεια από τον ΕΟΦ

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανακοινώνει ότι μέσω του διαδικτύου προωθείται το προϊόν Cardiοtensive για την πίεση και τις αρρυθμίες, το οποίο δεν διαθέτει άδεια φαρμάκου.

Το Cardiotensive, διαφημίζεται με θεραπευτικές ενδείξεις, όπως ομαλοποίηση της αρτηριακής πίεσης, αντιμετώπιση της θρόμβωσης των φλεβών και αντιμετώπιση της αρρυθμίας.

Το σκεύασμα δεν έχει άδεια φαρμάκου, οπότε δεν έχει αξιολογηθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά του

Παρ΄όλα αυτά δεν διαθέτει την απαραίτητη άδεια κυκλοφορίας φαρμάκου. Ως εκ τούτου, δεν έχει αξιολογηθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά του.

Παραπλανητική διαφήμιση

Επισημαίνεται ότι στις ιστοσελίδες μέσω των οποίων προωθείται, το ανωτέρω προϊόν προβάλλεται παραπλανητικά με «θεαματικά» αποτελέσματα. Επίσης ο καταναλωτής καλείται να αποστείλει συμπληρωμένη φόρμα επικοινωνίας, χωρίς να γνωρίζει τα πλήρη στοιχεία της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του.

Αν έρθει στην κατοχή των καταναλωτών, καλούνται να μη το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ

Eφιστάται η προσοχή των καταναλωτών ώστε σε περίπτωση που έρθει στη κατοχή τους το παραπάνω προϊόν, να μη το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως διαδικτυακά καταστήματα, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή, καθώς δεν διασφαλίζεται η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων.

Πηγή: ΑΠΕ

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH