Connect with us

Ανατροπή με το επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα: Πότε ανοίγει τελικά το myΘέρμανση

Ελλαδα

Ανατροπή με το επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα: Πότε ανοίγει τελικά το myΘέρμανση

Νωρίτερα οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης και στο ρεύμα στο myΘέρμανση της ΑΑΔΕ: Το ύψος του πρόκειται να ανέλθει σε 60 ευρώ επί τις βαθμοημέρες του κάθε οικισμού.

Νωρίτερα από τα Χριστούγεννα αναμένεται να ανοίξει τελικά η πλατφόρμα για τις αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Θεόδωρου Σκυλακάκη.

«Έχουμε πει πως η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα θα ανοίξει αρχές του χρόνου αλλά μπορεί να ανοίξει και λίγο νωρίτερα» τόνισε με έμφαση, σημειώνοντας πως η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα θα είναι ίδια με αυτήν που είναι για το επίδομα θέρμανσης.

Μάλιστα ερωτηθείς για το αν οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα να ξεκινήσουν πριν τα Χριστούγεννα, απάντησε πως «θα προσπαθήσουμε να ξεκινήσουν πιο νωρίς».

Σύμφωνα με τον υπουργό, το ποσό του επιδόματος θέρμανσης στο ρεύμα που θα μπει στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου θα αντιστοιχεί στους μήνες Γενάρη, Φλεβάρη και Μάρτη.

Ποιοι μένουν «εκτός»

Από την έκτακτη ενίσχυση εξαιρούνται όσοι/όσες λαμβάνουν το επίδομα θέρμανσης για πετρέλαιο, φυσικό αέριο και άλλες μορφές θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο 2023/2024.

Επιπρόσθετα, εξαιρούνται όσοι/όσες ανήκουν στα Κοινωνικά Τιμολόγια, οι οποίοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν επιδότηση μέσω των λογαριασμών ρεύματος.

Πώς υποβάλλουν αίτηση οι δικαιούχοι

Οι αιτήσεις θα γίνονται μέσω της πλατφόρμας «myΘέρμανση» της ΑΑΔΕ, στην οποία θα υποβάλλονται αιτήσεις για ένταξη στο Μητρώο της έκτακτης ενίσχυσης. Επισημαίνεται ότι κάθε νοικοκυριό μπορεί να υποβάλει μία αίτηση, καταχωρώντας τον αριθμό παροχής της κύριας κατοικίας του.

Στην αίτηση αναγράφονται, κατά περίπτωση, τα ακόλουθα στοιχεία:

α) ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) του αιτούντος προσώπου – υπόχρεου φορολογικής δήλωσης,
β) το ονοματεπώνυμό του,
γ) ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων του,
δ) ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου κύριας κατοικίας,
ε) η ταχυδρομική διεύθυνση που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, αν η κατοικία είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη, καθώς και ο Α.Φ.Μ. του εκμισθωτή ή του δωρεάν παραχωρούντος,
στ) το ΑΦΜ του προσώπου στο οποίο εκδίδεται ο λογαριασμός ρεύματος και το ΑΦΜ και επωνυμία του προμηθευτή που έκδωσε τον τελευταίο διαθέσιμο λογαριασμό και
ζ) τα στοιχεία επικοινωνίας του (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός κινητού ή και σταθερού τηλεφώνου).

www.dnews.gr

APXH