Connect with us

Πρωτιά ακρίβειας στα τρόφιμα για την Ελλάδα στην ΕΕ – Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας διοργανώνει το ΙΝΚΑ

Ελλαδα

Πρωτιά ακρίβειας στα τρόφιμα για την Ελλάδα στην ΕΕ – Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας διοργανώνει το ΙΝΚΑ

Οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα στην Ελλάδα είναι οι μεγαλύτερες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως καταγράφεται και στα επίσημα στοιχεία της EUROSTAT. H άνοδος για τον Οκτώβριο του σχετικού δείκτη ήταν κατά 10,4% (από 9,7% τον Σεπτέμβριο) και έναντι της μέσης ανόδου κατά 7,6% στην ΕΕ και κατά 7,5% στην Ευρωζώνη.

Την ίδια ώρα, στις περισσότερες χώρες μέλη οι τιμές επιβραδύνθηκαν. Χαρακτηριστικό δείγμα πως για την Ευρωζώνη τα στοιχεία αναφορικά με τον δείκτη τιμών τροφίμων και ποτών τον περασμένο Σεπτέμβριο κατέγραψαν άνοδο 9,1% και 9,4% στην ΕΕ, ενώ είχαν διψήφια άνοδο τους προηγούμενους μήνες.

«Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση της ακρίβειας, δεν πάει άλλο ο εμπαιγμός ορισμένων εταιρειών τροφίμων καυσίμων, ενέργειας, ρεύματος. Απαιτούμε καθαρές τιμές, καθαρά ποιοτικά προϊόντα και όχι μειώσεις στις συσκευασίες προϊόντων. Απαιτούμε έλεγχο σε όλα τα επίπεδα. Ζητούμε να λειτουργούν σωστά οι ανεξάρτητες Αρχές όπως ΕΕΤΤ, Επιτροπή Ανταγωνισμού, ΡΑΕΥΑ, Συνήγορος του Πολίτη, Συνήγορος Καταναλωτή, ΕΣΡ» αναφέρει το ΙΝΚΑ.

Το Ινστιτούτο Καταναλωτών διοργανώνει συλλαλητήριο την Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2024, στις 11:00, στην πλατεία Κάνιγγος έξω από το υπουργείο Εμπορίου.

www.newsbreak.gr

APXH