Connect with us

Αλλάζει ο τρόπος που μετράει το ρεύμα ο ΔΕΔΔΗΕ

Ελλαδα

Αλλάζει ο τρόπος που μετράει το ρεύμα ο ΔΕΔΔΗΕ

Ο υπουργός Ενέργειας ανακοίνωσε την Πέμπτη πως ο ΔΕΔΔΗΕ πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο που υπολογίζει την κατάλωση στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο ΔΕΔΔΗΕ θα ξεκινήσει άμεσα να μετράει την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος κάθε μήνα.

Στους συνήθεις καταναλωτές Χαμηλής Τάσης (οικίες, καταστήματα, μικρές επιχειρήσεις κ.λπ.) ο ΔΕΔΔΗΕ εφαρμόζει σε αυτή την φάση την τετραμηνιαία καταμέτρηση.

Συγκεκριμένα, το πρώτο δίμηνο η ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ εκτιμά τις καταναλώσεις και το αμέσως επόμενο δίμηνο λαμβάνεται η ένδειξη του μετρητή από το προσωπικό της Εταιρείας, ώστε να προκύψει η συνολική κατανάλωση του τετραμήνου.

Η κατανάλωση αυτή προκύπτει αυτόματα από το μηχανογραφικό σύστημα ως διαφορά της ένδειξης αυτής από την ένδειξη που είχε καταγραφεί από την Εταιρεία πριν 4 μήνες.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας, η μέτρηση από το προσωπικό θα γίνεται πλέον κάθε μήνα ώστε να μην υπάρχει καμία απόκλιση από την πραγματική κατανάλωση.

Σημειώνεται πως ο Θεόδωρος Σκυλακάκης δεν ανακοίνωσε σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα μπει σε ισχύ το νέο σύστημα μέτρησης.

www.dnews.gr

APXH