Connect with us

Μετονομάζονται τα ΙΕΚ: Ποια ονόματα έχουν πέσει στο «τραπέζι»

Ελλαδα

Μετονομάζονται τα ΙΕΚ: Ποια ονόματα έχουν πέσει στο «τραπέζι»

Έρχεται σχέδιο νόμου το οποίο φέρνει αλλαγές και στα ονόματα των ΙΕΚ, τι βρίσκεται στο… συρτάρι του Υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη.

Πολλά ονόματα μετονομασίας των ΙΕΚ έχουν πέσει στο τραπέζι του υπουργού Παιδείας Κ. Πιερρακάκη, μεταξύ των οποίων και η ονομασία «Ανώτερες Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΑΝ.Σ.Ε.Κ.).»

Το Σχέδιο Νόμου το οποίο βρίσκεται στο γραφείο του Κ. Πιερρακάκη για την τελική διαμόρφωση εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο στο τέλος της άλλης εβδομάδας θα είναι έτοιμο.

Στις ΑΝ.Σ.Ε.Κ. (ΙΕΚ) θα λειτουργούν δύο επιμέρους τομείς:

Α. Ο Τομέας Επαγγελματικής Κατάρτισης, και,

Β. Ο Τομέας Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Συμβουλευτικής

Ο τομέας Επαγγελματικής Κατάρτισης θα παρέχει:

  • Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης επιπέδου 5 του ΕΠΠ.
  • Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επικαιροποίησης γνώσεων, βραχείας διάρκειας, αποκλειστικά για τους, μη πιστοποιημένους τελειόφοιτους επιπέδου 5 του ΕΠΠ.
  • Προγράμματα εκπαίδευσης εκπαιδευτών πρακτικής άσκησης των επιχειρήσεων υποδοχής.

Ο τομέας Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Συμβουλευτικής θα προσφέρει:

  • Υπηρεσίες συμβουλευτικής σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και σταδιοδρομίας στους καταρτιζόμενους. Καθιερώνονται προγραμματισμένες ατομικές συνεδρίες στην αρχή και στο τέλος κάθε εξαμήνου σπουδών.
  • Υπηρεσίες διασύνδεσης με επιχειρήσεις υποδοχής και παρακολούθησης της εξέλιξης της πρακτικής άσκησης των καταρτιζόμενων.
  • Υπηρεσίες παρακολούθησης και υποστήριξης της σταδιοδρομίας των πιστοποιημένων αποφοίτων για χρονικό διάστημα πέντε (5) ετών από την ημερομηνία πιστοποίησης.
  • Υπηρεσίες σύζευξης προσφοράς-ζήτησης σε τοπικές και κλαδικές αγορές εργασίας. Μέσω του Τομέα Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Συμβουλευτικής συνάπτονται μνημόνια συνεργασίας και κατανόησης με τοπικές επιχειρήσεις, με τις οποίες αναπτύσσουν προνομιακές σχέσεις συνεργασίας. Καθιερώνεται σήμα ποιότητας για επιχειρήσεις, το οποίο απονέμεται βάσει κριτηρίων σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό επίπεδο.
  • Υπηρεσίες καθοδήγησης και συμβουλευτικής στην ανάπτυξη επιχειρηματικών δράσεων και εγχειρημάτων από καταρτιζόμενους και αποφοίτους.

Πηγή: esos.gr

APXH