Connect with us

«Αγνοείται» το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

Ελλαδα

«Αγνοείται» το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

Το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα αγνοείται για λόγους….γραφειοκρατίας.

Ένα απίστευτο αλαλούμ έχει δημιουργηθεί με την καταβολή του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος στους φοιτητές, με μεγάλους χαμένους τους δικαιούχους που ακόμη δεν έχουν δει το χρώμα του χρήματος.

Όπως καταγγέλλουν φοιτητές αλλά και γονείς, φέτος καταγράφεται πρωτοφανή για τα δεδομένα καθυστερημένη καταβολή του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος των 1.500 και 2.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλονται ενώ έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολή των αιτήσεων και ΄΄εχουν κατατεθεί όλες οι αιτήσεις εντούτοις δεν έχει προχωρήσει η πίστωση των χρημάτων εξαιτίας της…αθάνατης ελληνικής γραφειοκρατίας.

Η κατάσταση φαίνεται να λιμνάζει για λόγους που θα είχαν επιλυθεί σε χρόνο ρεκόρ αν είχε ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση του συνόλου των διαδικασιών και δεν χρειαζόταν ο συγχρονισμός και συντονισμός ανθρώπων από πλευράς αρμόδιων Υπουργείων και Πανεπιστημίων που πολλές φορές καθίσταται κενό γράμμα.

Πηγές του Υπουργείου Παιδείας μιλώντας στο Dnews επιβεβαίωσαν το ζήτημα που έχει προκύψει με την καταβολή του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος ξεκαθαρίζοντας ότι όλο το ζήτημα άπτεται καθαρά στην γραφειοκρατία. Όπως μας ξεκαθάρισαν το Υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση των απαραίτητων κονδυλίων, οι υπογραφές από Υπουργείο Παιδείας έχουν πέσει, τα ΑΕΙ έχουν όλη την καλή θέληση να προχωρήσουν τις εγκρίσεις των αιτήσεων όμως δεν έχουν το προσωπικό για να υλοποιήσει το όλο εγχείρημα.

Βέβαια τα όποια εμπόδια θα είχαν εκμηδενιστεί και όλα θα είχαν επιταχυνθεί αν τα πάντα ήταν ψηφιοποιημένα. Η διαλειτουργικότητα μεταξύ των υπηρεσιών θα ήταν υποδειγματική και δεν θα πολλαπλασιάζονται με γεωμετρικό πρόοδο υποθέσεις και ζητήματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες λόγω του αστάθμητου ανθρώπινου παράγοντα.

Περιπτώσεις όπως αυτού του επιδόματος αποτελούν το καλύτερο παράδειγμα στο οπλοστάσιο του Υπουργο΄ύ Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκου Πιερρακάκη, που ζητά την πλήρη ψηφιοποίηση των διαδικασιών του Υπουργείου για την εξυπηρέτηση μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών αλλά και γονιών.

www.dnews.gr

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH