Connect with us

Νέα κακοκαιρία φέρνει και χιόνια αυτό το Σαββατοκύριακο – Τα τέσσερα χαρακτηριστικά της

Ελλαδα

Νέα κακοκαιρία φέρνει και χιόνια αυτό το Σαββατοκύριακο – Τα τέσσερα χαρακτηριστικά της

Μια σύντομη κακοκαιρία αναμένεται στη χώρα μας αυτό το Σαββατοκύριακο, φέρνοντας ένα χειμωνιάτικο σκηνικό. Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, τονίζει χαρακτηριστικά πως το Σαββατοκύριακο θα επιδεινωθεί ο καιρός και κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι θυελλώδεις άνεμοι (8-9 και ριπές 10 μποφόρ) και οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες βόρεια και στην ανατολική νησιωτική χώρα.

Η θερμοκρασία στα βόρεια θα υποχωρήσει κατά 6-8 βαθμούς Κελσίου, σημειώνει ακόμα.

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας μιλά επίσης για «πρόβα χειμώνα» στη χώρα μας αυτό το Σαββατοκύριακο με πολύ κρύο και παγερούς βοριάδες. «Ουσιαστικά πρόκειται για μία πολύ ψυχρή αέρια μάζα, η οποία θα αρχίσει να κατηφορίζει από τη βόρεια Ευρώπη την Παρασκευή και θα φτάσει στη χώρα μας το βράδυ της ίδιας ημέρας».

Τέσσερα θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο:

  1. Η εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο ακόμα και 12-15 βαθμούς σε σχέση με τη θερμοκρασία της Παρασκευής. Ενδεικτικά στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή που θα είναι η πιο κρύα ημέρα η θερμοκρασία από τους 21-22 βαθμούς θα πάει στους 12-13 και στα βόρεια προάστια οι κάτοικοι την Κυριακή θα ξυπνήσουν με θερμοκρασία κοντά στους 6 βαθμούς! Επίσης στα χωριά της δυτικής Μακεδονίας ίσως δούμε και αρνητικές τιμές του θερμομέτρου.
  2. Οι θυελλώδεις και παγεροί βοριάδες που θα φτάσουν τα 9 μποφόρ το Σ/Κ και στα δύο πελάγη και θα δημιουργήσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Επίσης θα δημιουργήσουν αίσθηση μεγαλύτερου ψύχους στο ανθρώπινο σώμα.
  3. Οι ισχυρές καταιγίδες το Σάββατο στη Θράκη, στο ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα ( πρωί μέχρι μεσημέρι). Επίσης το Σάββατο Θα βρέξει στις περισσότερες περιοχές .Την Κυριακή τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν παντού.
  4. Θα πέσουν και χιόνια. Το Σάββατο νωρίς το πρωί στα ορεινά της Μακεδονίας (περίπου 1100-1200μ). Ίσως πασπαλίσει και στην κορυφή της Πάρνηθας.

Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, τέλος, συμβουλεύει: «Ντυθείτε καλά αυτό το Σ/Κ. Τα απότομα σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας είναι επικίνδυνα για κρυώματα!».

Από Δευτέρα επιστρέφουμε στα 20άρια.

www.newsbeast.gr

APXH