Connect with us

Σύσκεψη φορέων για το κόστος θέρμανσης

Γρεβενα

Σύσκεψη φορέων για το κόστος θέρμανσης

Σύσκεψη για να συζητηθεί και να ληφθούν πρωτοβουλίες για το ζήτημα της θέρμανσης, διοργανώνει το Νομαρχιακό Τμήμα Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου, στις 17:30, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη σύσκεψη καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι φορείς της πόλης και της περιοχής, τα Σωματεία Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, οι Σύλλογοι Εμπόρων και Επαγγελματιών, ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Σύλλογος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Τμήμα Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ, πρέπει να υπάρξει αντίδραση από όλους τους κάτοικους της περιοχής, καθώς το τσακισμένο εισόδημα των λαϊκών νοικοκυριών που εξανεμίζεται λόγω της ακρίβεια που χτυπάει κόκκινα, η ανεργία που μαστίζει κυρίως τους νέους της Δυτικής Μακεδονίας, οι μισθοί που είναι «παγωμένοι» εδώ και μια δεκαετία, καθιστούν τη διαβίωση ακόμη πιο δύσκολη. Η αλματώδης αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας, η αυξανόμενη τιμή του πετρελαίου, που έχει ξεκινήσει με 1,40€ το λίτρο, η αυξανόμενη τιμή των καυσόξυλων, οδηγούν τα λαϊκά νοικοκυριά σε απόγνωση για το πώς θα ζεσταθούν και αυτό το χειμώνα.

Όπως υποστηρίζει το Νομαρχιακό Τμήμα Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ, αυτή η κατάσταση δεν είναι τυχαία ούτε κεραυνός εν αιθρία. “Είναι αποτέλεσμα των διαχρονικών πολιτικών της απολιγνιτοποίησης, της απελευθέρωσης του κλάδου της ηλεκτρικής ενέργειας και της εμπορευματοποίησης της θέρμανσης”.

www.ertnews.gr

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH