Connect with us

Γρεβενά: Ερώτηση για την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας, από την Ελληνική Λύση

Γρεβενα

Γρεβενά: Ερώτηση για την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας, από την Ελληνική Λύση

Ερώτηση για την ενίσχυση με προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Γρεβενών, κατέθεσε προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο Βουλευτής Α’ Αθηνών της Ελληνικής Λύσης, Βασιλείος Γραμμένος.

Όπως αναφέρει ο κ. Γραμμένος, σύμφωνα με έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρεβενών ζητείται η ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Γρεβενών, κατά τις συμπληρωματικές μεταθέσεις του 2023. Αιτιολογώντας την αναγκαιότητα ικανοποίησης του αιτήματος αυτού,  η  Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων τονίζει ότι, από την υπάρχουσα οργανική δύναμη της Δ.Α. Γρεβενών απουσιάζει το ¼ της συνολικής της δύναμης, για διαφόρους λόγους αποσπάσεων και προσωρινών μετακινήσεων. Παράλληλα στα γεωγραφικά όρια της ΠΕ Γρεβενών βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα σε χωρητικότητα Σωφρονιστικά Καταστήματα της χώρας ενώ επιπλέον, εντός του τρέχοντος μήνα θα επαναλειτουργήσει το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών, με δεδομένη να θεωρείται η μετακίνηση περίπου 20 αστυνομικών από την υπάρχουσα δύναμη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Γρεβενών προς το εν λόγω Τμήμα.

Ο κ. Γραμμένος ζητάει από τον Υπουργό να τον ενημερώσει, εάν θα προβεί στην ενίσχυση με ικανό αριθμό Αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Γρεβενών, κατά τη διαδικασία των συμπληρωματικών μεταθέσεων 2023, δεδομένων, επιπρόσθετα, των συνταξιοδοτήσεων που θα πραγματοποιηθούν σε αυτήν έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

www.ertnews.gr

APXH