Οι προσωπικές φιλοδοξίες όλων μας καθώς και η αγωνία ορισμένων να ανακυκλώνουν εσαεί την πολιτική τους παρουσία προκειμένου κάπου να «υπάρχουν» δεν ενδιαφέρουν κανέναν.

Απολύτως κανέναν. Η συνταγή του τυχοδιωκτισμού τους γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων. Διαιρούν την κοινωνία, φανατίζουν το εκλογικό τους σώμα, υπόσχονται τα πάντα στους πάντες και φυσικά ηθικολογούν ασυστόλως. Ηθικολογία! Το ύστατο καταφύγιο του τυχοδιώκτη! Το καταλαβαίνω επίσης – και συμπάσχω μαζί τους ενίοτε – πως το να το παίζεις πιστός στρατιώτης του κόμματος σου δίνει πόντους και ενδεχομένως να σου χαρίσει αύριο μεθαύριο και μια καλύτερη θεσούλα στην κομματική ιεραρχία αλλά και πάλι αυτό αφορά στο ψώνιο του καθενός και την ματαιοδοξία του καθρέφτη του. Κανέναν άλλον. Εξάλλου και τις θεσούλες αυτές να καταλάβουν ορισμένοι, είναι τόσο λίγοι πολιτικά, που το πιθανότερο είναι να τους ξεβράσει η εποχή μας στις όχθες της πριν προλάβουν καν να κολυμπήσουν!

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας είναι πως η κοινωνία είναι πάνω από εμάς και εμείς αποτελούμε τους ανακυκλώσιμους και περαστικούς υπηρέτες της. Τους περισσότερους δεν θα μας θυμάται αύριο ούτε η μάνα μας – εμένα σίγουρα όχι- και μόνο ελάχιστους από εμάς θα μας μνημονεύει ο κόσμος του μέλλοντος με κάποια εκτίμηση και σεβασμό. Σίγουρα πάντως όχι τους σημερινούς.

Κυρίως όμως πρέπει να καταλάβουμε πως η επόμενη μέρα για τη Δυτική Μακεδονία απαιτεί σύνθεση δυνάμεων και μια άλλου τύπου αντίληψη περί αυτοδιοίκησης. Δεν είναι το ζητούμενο το ποιος θα γίνει αντιπεριφερειάρχης και ποιος θα κοτσάρει τον όποιο τίτλο δίπλα από το όνομα του. Ούτε ενδιαφέρει το ποια «ομαδούλα» και ποιο «παρεάκι» ονειρεύεται πάλι τη νομή της εξουσίας για να πίνει αμέριμνο τις ουισκάρες του, να τρώει τα ξηροκάρπια του και να μοιράζει τις δουλίτσες του κατά τα δικά του συμφέροντα. Τα προβλήματα της περιοχής ξεπερνούν κατά πολύ το προσωπικό μας ψώνιο και τα μικροσυμφέροντα μας και κανείς δεν μπορεί να αναλάβει μονάχος του το βάρος της επίλυσής τους.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι το ποιος θα είναι ο επόμενος περιφερειάρχης και ποιος θα καταφέρει να κινητοποιήσει όλες εκείνες τις δυνάμεις που απαιτούνται για την αντιστροφή της καθοδικής μας πορείας. Ποιος δηλαδή θα καταφέρει να προσελκύσει γύρω από την καινούρια περιφερειακή αρχή τους κατάλληλους ανθρώπους από όλους τους χώρους της πολιτικής, της οικονομίας και της κοινωνίας που θα μας επιτρέψουν να διεκδικήσουμε με αξιώσεις το μέλλον μας!

Με βάση τη δική μου αξιολόγηση ο μόνος που μπορεί να το πετύχει αυτό είναι ο Γιώργος Αμανατίδης. Ένας πολιτικός με αυτοπεποίθηση και γνώσεις που μπορεί να πετύχει τη σύνθεση και να εμπνεύσει ευρύτερες δυνάμεις της περιοχής. Οι άλλοι έδωσαν τα διαπιστευτήρια τους και απέτυχαν παταγωδώς! Ας προχωρήσουμε επιτέλους παρακάτω σε αυτή την περιοχή! Ας επιλέξουμε στις επόμενες εκλογές αυτόν που θα μας πάει παρακάτω! Τον Γιώργο Αμανατίδη και την Συμμαχία του για την Ανάπτυξη!

Προφανώς λοιπόν μαζί του!