Connect with us

Market Pass: Η αιτία που «κολλάνε» αιτήσεις στο gov.gr

Ελλαδα

Market Pass: Η αιτία που «κολλάνε» αιτήσεις στο gov.gr

Για… τελευταία φορά, νέοι και ορισμένοι παλιοί δικαιούχοι υποβάλλουν από σήμερα αιτήσεις για το market pass.

«Άνοιξαν» σήμερα οι αιτήσεις για τον τρίτο κύκλο του market pass, με τους νέους δικαιούχους να μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στo vouchers.gov.gr έως και 31/10/2023.

Σημειώνεται πως ειδικά για τους δικαιούχους που έχουν λάβει την ενίσχυση για τους μήνες Φεβρουάριο έως και Ιούλιο 2023 γίνεται αυτεπάγγελτη εξέταση της πλήρωσης των κριτηρίων του άρθρου 46 του ν. 5045/2023 (Α’ 136) και δεν απαιτείται η υποβολή αίτησης.

Ωστόσο, εφόσον εξακολουθούν να πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας, μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα και να τροποποιήσουν την αίτησή τους μόνο:

α) εάν επιθυμούν να τροποποιήσουν τον τρόπο χορήγησης της οικονομικής ενίσχυσης από ψηφιακή χρεωστική κάρτα σε τραπεζικό λογαριασμό και το αντίστροφο, καθώς και

β) εάν έχει μεταβληθεί ο αριθμός IBAN του τραπεζικού λογαριασμού της επιλογής τους.

Όσες αυτεπάγγελτα υποβληθείσες αιτήσεις ήδη δικαιούχων δεν τροποποιηθούν ή υποβληθούν οριστικά εκ νέου με τις επιθυμητές τροποποιήσεις μέχρι την 25η Σεπτεμβρίου 2023 θα προωθηθούν για πληρωμή έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2023 και δεν θα είναι δυνατόν να τροποποιηθούν μετά την ημερομηνία αυτή.

Όσες αυτεπάγγελτα υποβληθείσες αιτήσεις ήδη δικαιούχων παραμείνουν σε κατάσταση «ΣΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ» μετά την παρέλευση της 25ης Σεπτεμβρίου 2023, θα πρέπει να υποβληθούν οριστικά από τον δικαιούχο το αργότερο μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2023, ώστε να προωθηθούν για πληρωμή έως τις 5 Νοεμβρίου 2023.

Γιατί «δεν μπορεί να καθοριστεί το εισόδημα» σε ορισμένες αιτήσεις

Σημειώνεται πως σε ορισμένους πολίτες μπορεί να εμφανιστεί το μήνυμα:

Δεν μπορεί να καθοριστεί το εισόδημα διότι το ΑΦΜ …. έχει προθεσμία υποβολής Φ.Δ. έως 29/09/2023

Προς το παρόν δεν είναι δυνατή η αυτεπάγγελτη εξέταση πλήρωσης των κριτηρίων του άρθρου 46 του ν. 5045/2023 (Α’136). Παρακαλείστε να παρακολουθείτε την εξέλιξη της αυτεπάγγελτης εξέτασης κατά τις ημερομήνιες: 3/10, 10/10, 17/10, 24/10 και 31/10.

μηνυμα

Για το ενδεχόμενο αυτό «προειδοποιούσε» και ο σχετικός οδηγός στο gov.gr:

Επειδή οι προθεσμίες υποβολής Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος δεν έχουν παρέλθει για συγκεκριμένες κατηγορίες δικαιούχων (πυρόπληκτοιΑΦΜ σχετιζόμενοι με δηλώσεις επιχειρήσεων) και δεν έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος φορολογικού έτους 2022, ενδέχεται να μην είναι προσωρινά δυνατή η αυτεπάγγελτη εξέταση της ήδη υπάρχουσας αιτήσεώς τους μέχρι την έναρξη της περιόδου υποβολής αιτήσεων (15/9/2023).

Για τις περιπτώσεις αυτές θα επαναληφθεί η διαδικασία της αυτεπάγγελτης εξέτασης εντός Οκτωβρίου, οπότε οι εμπλεκόμενοι δικαιούχοι θα πρέπει να εισέρχονται στην εφαρμογή σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τις 31/10/2023, για να ενημερώνονται για την εξέλιξη της αιτήσεώς τους.

www.dnews.gr

APXH