Connect with us

«Σύννεφα» στο market pass, δεύτερες σκέψεις για την έξτρα πληρωμή

Ελλαδα

«Σύννεφα» στο market pass, δεύτερες σκέψεις για την έξτρα πληρωμή

Εκατομμύρια δικαιούχοι αναμένουν την πληρωμή του market pass για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβρη ενώ η παράταση που έμοιαζε δεδομένη, φαίνεται πως μπαίνει στον «πάγο», τουλάχιστον με βάση τα όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel δημιουργεί δεύτερες σκέψεις στην κυβέρνηση για τα μέτρα που επρόκειτο να ανακοινώσει στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, ένα από τα οποία είναι και η παράταση του market pass μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ τόνισε ότι εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel που έπληξε την κεντρική Ελλάδα θα κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός και στην ερώτηση αν ισχύει ότι δεν θα παραταθεί το Market Pass το άφησε ορθάνοιχτο λέγοντας πως θα πρέπει να βρεθούν κονδύλια και μείγμα πολιτικής ώστε να υποστηριχθούν οι πληγέντες και να μην κινδυνεύσουν τα δημοσιονομικά μεγέθη.

Ανοίγουν οι αιτήσεις

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου ανοίγει ο νέος κύκλος αιτήσεων του Market Pass με στόχο την ελάφρυνση των νοικοκυριών από το αυξημένο κόστος αγορών, ιδίως ειδών διατροφής, το οποίο θα είναι… «φουσκωμένο» κατά 20% για τους χιλιάδες δικαιούχους.
Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr ή μέσω των ΚΕΠ, με τη διαδικασία να «τρέχει» από την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 έως και την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023 και αφορά τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2023.

Για τους δικαιούχους που είχαν ήδη λάβει την οικονομική ενίσχυση τους προηγούμενους μήνες δεν απαιτείται εκ νέου υποβολή της αίτησης, όμως μπορούν να υποβάλουν νέα αίτηση, μέχρι τις 25/9, εάν επιθυμούν να τροποποιήσουν τον τρόπο χορήγησης της ενίσχυσης ή εάν έχει μεταβληθεί ο αριθμός IBAN του τραπεζικού λογαριασμού της επιλογής τους, σε σχέση με την πρώτη καταβολή.

www.dnews.gr

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH