Connect with us

Με λάμψη Τεντόγλου και άλλων παγκόσμιων πρωταθλητών το Diamond League της Ζυρίχης

Αθλητικα

Με λάμψη Τεντόγλου και άλλων παγκόσμιων πρωταθλητών το Diamond League της Ζυρίχης

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στο Diamond League της Ζυρίχης, 11 ακόμα πρωταθλητές και πρωταθλήτριες κόσμου θα αγωνιστούν στο ξακουστό μίτινγκ της ελβετικής πόλης.

Στη Ζυρίχη και το ξακουστό Weltklasse της ελβετικής πόλης συνεχίζεται το απόγευμα της Πέμπτης (31/8) η σειρά αγώνων των Diamond League.

Είναι ο 11ος αγώνας της φετινής σεζόν και ο πρώτος μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή (27/8).

Το ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς εστιάζεται στον Μίλτο Τεντόγλου, που θα πάρει μέρος με τον τίτλο του πρωταθλητή κόσμου στο μήκος, σε ένα αγώνισμα που θα αρχίσει στις 21:24 ώρα Ελλάδος.

Αυτός θα είναι ο τελευταίος αγώνας για τον Έλληνα παγκόσμιο πρωταθλητή για το 2023 και φιλοδοξεί να τελειώσει τη σεζόν με μια ακόμα πρώτη θέση και ένα μεγάλο άλμα. Από τους αντιπάλους του ξεχωρίζουν οι Τάτζαϊ Γκέιλ (Τζαμάικα), Σίμον Εχάμερ (Ελβετία), Κέρι ΜακΛάουντ (Τζαμάικα) και Ματία Φουρλάνι (Ιταλία).

Στο στάδιο Letzigrund της Ζυρίχης το «παρών» θα δώσουν το βράδυ της Πέμπτης 12 συνολικά αθλητές και αθλήτριες που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στα αγωνίσματά τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Από πλευράς ανδρών, εκτός από τον Μίλτο Τεντόγλου, θα αγωνιστούν ο Αρμάντ Ντουπλάντις στο επί κοντώ, ο Τζανμάρκο Ταμπέρι στο ύψος, ο Νεράιζ Τσόπρα στον ακοντισμό, ο Τζος Κερ στα 1.500μ., ο Κάρστεν Βάρχολμ στα 400μ. εμπ. και ο Νόα Λάιλς στα 200μ.

Στις γυναίκες θα πάρουν μέρος η Γιούλιμαρ Ρόχας στο τριπλούν, η Σακάρι Ρίτσαρντσον στα 100μ., η Γουίνφρεντ Γιάβι στα 3.000μ. στιπλ, η Σέρικα Τζάκσον στα 200μ. και η Ντάνιελ Γουίλιαμς στα 100μ. εμπ.

Ρεκόρ με 4.91μ. η Κένεντι στον σταθμό του τρένου

Το Diamond League της Ζυρίχης άνοιξε το βράδυ της Τετάρτης (30/8) με το επί κοντώ, που φιλοξενήθηκε στον κεντρικό σταθμό του τρένου της πόλης.

Η Νίνα Κένεντι από την Αυστραλία επικράτησε με άλμα στα 4.91μ. σημειώνοντας ρεκόρ Ωκεανίας και την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Την τριάδα συμπλήρωσαν οι Αμερικανίδες Κέιτι Μουν με 4.81μ. και Σάντι Μόρις με 4.76μ.

www.gazzetta.gr

APXH