Connect with us

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών: Φανταστικές ιχνηλατήσεις

Γρεβενα

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών: Φανταστικές ιχνηλατήσεις

Τη δεύτερη μέρα του Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στους χώρους της βιβλιοθήκης μας ακόμα μια δράση της καλοκαιρινής εκστρατείας με τίτλο «Φανταστικές Ιχνηλατήσεις». Η Μάρθα Ματσαρίδου και η Βάσω Ριζάκη από τα ΓΑΚ Γρεβενών με την αμεσότητά τους και την εμπειρία τους βοήθησαν τα παιδιά να κατανοήσουν τι συμβαίνει, όταν ενώνουμε την φαντασία με τα ίχνη. Πλάθουμε κόσμους φανταστικούς!

Η δράση μας ξεκίνησε με παιχνίδι γνωριμίας. Οι συμμετέχοντες δεν είχαν μόνο να αναφέρουν το όνομά τους, αλλά και να περιγράψουν  τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αφήσουν το αποτύπωμά τους και σε ποιο σημείο φορώντας τα φανταστικά τους παπούτσια. Έτσι, οι μικροί μας φίλοι μεταμορφώθηκαν σε αστροναύτες που αφήνουν ίχνη πάνω στη Σελήνη με τις μπότες τους, σε παραθεριστές που με τις σαγιονάρες αφήνουν τα αποτυπώματά τους στην καυτή άμμο, σε σκιέρ που φορούν παγοπέδιλα και αφήνουν σημάδια στο χιόνι κ.α..

Η Μάρθα και η Βάσω τούς παρουσίασαν μία δική τους κατασκευή, τα «αρχειακά» παπούτσια με τα οποία αφήνουν τα ίχνη τους πάνω στα αρχεία που συντηρούν και διασώζουν! Χάρη στη δική τους εργασία και τα αρχεία αφήνουν το αποτύπωμά τους στον χρόνο.

Στη συνέχεια τους μοιράστηκαν 5 εικονίδια με παπούτσια και αφού δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες το παιχνίδι ξεκίνησε! Οι εμψυχώτριες διάβασαν αποσπάσματα από τα βιβλία της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή και τα παιδιά έπρεπε να αναγνωρίσουν τα είδη των παπουτσιών που αναφέρονταν στα κείμενα. Όποιος έβρισκε όλα τα εικονίδια φώναζε BINGO!

Αφού ολοκληρώθηκε το παιχνίδι ακολούθησε συζήτηση για τα πολλά και διαφορετικά μέρη στα οποία έζησαν η Άλκη και η Ζωρζ. Κλήθηκαν να δημιουργήσουν τον δικό τους χάρτη-κολλάζ από χάρτες διαφορετικών ειδών. Κάποιοι χάρτες ήταν πολιτικοί, γεωφυσικοί, αστικοί και τα παιδιά είχαν να επιλέξουν και να κόψουν όποια στοιχεία ήθελαν από τους χάρτες αυτούς. Τα ένωσαν σε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί και χάρη στην επινοητικότητά τους και τη συνεργατική τους διάθεση δημιούργησαν τον «Χάρτη της περιέργειας», όπως τον ονόμασαν!

Ήταν μια υπέροχη δράση που την απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι! Ευχαριστούμε ολόψυχα τη Μάρθα και τη Βάσω για την πολύτιμη βοήθειά τους. Πάντα συμμετέχουν στις δράσεις μας με προθυμία και αστείρευτο μεράκι στηρίζοντας την πολιτιστική δράση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Γρεβενών! Ευχαριστούμε και τους μικρούς φίλους της βιβλιοθήκης μας που με τον ενθουσιασμό τους συμβάλλουν στην επιτυχία των δράσεών μας.

 

APXH