Connect with us

Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή: Επιπλέον νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα -Πώς παίρνουν επιταγή

Ελλαδα

Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή: Επιπλέον νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα -Πώς παίρνουν επιταγή

Επιπλέον 68.122 νοικοκυριά εντάσσονται στο «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Μετά από αυτή την προσθήκη, οι συνολικοί δικαιούχοι του προγράμματος διαμορφώνονται σε 653.772.

Οι νέοι δικαιούχοι, που προέρχονται από την υπάρχουσα λίστα των επιλαχόντων, ενημερώνονται για την ένταξή τους, με την αποστολή προσωπικού μηνύματος στο κινητό τους τηλέφωνο.

Από το «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», το οποίο παρέχει τη δυνατότητα αντικατάστασης παλιών ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών (κλιματιστικά, ψυγεία ή καταψύκτες), με νέες ενεργειακά αποδοτικότερες, καλύπτεται μέχρι στιγμής το 74% των νοικοκυριών, που έχουν υποβάλει αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα.

Πώς θα βρουν οι δικαιούχοι τις επιταγές

Οι νέοι δικαιούχοι αφού λάβουν το SMS για να βρουν τις επιταγές θα πρέπει να συνδεθούν στο gov.gr.

Ειδικότερα θα πρέπει να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση του προγράμματος εδώ, στη συνέχει πρέπει να κάνουν είσοδο με τους κωδικούς taxisnet και να δουν από το μενού στην κατηγορία επιταγές τα σχετικά voucher και το ποσοστό επιδότησης.

Τα κριτήρια για τους δικαιούχους

Οι νέοι δικαιούχοι – όπως και οι πρώτοι – θα μπορέσουν να αντικαταστήσουν 3 ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές, με νέες πιο αποδοτικές.

Η επιδότηση ξεκινάει από 30% και φτάνει σε έως 50% του κόστους των συσκευών, ανάλογα με την εισοδηματική κατηγορία του ωφελούμενου και αφορά την αγορά κλιματιστικού, ψυγείου ή καταψύκτη.

Για να είναι δυνατή η επιχορήγηση της αγοράς μίας νέας ηλεκτρικής συσκευής, θα πρέπει αντίστοιχα να πραγματοποιείται απόσυρση προς ανακύκλωση μίας παλιάς που ανήκει στην ίδια κατηγορία με την επιχορηγούμενη.

www.aftodioikisi.gr

APXH